YouTuber beweert dat Alicia Vikander geen goede Lara Croft kan zijn: "Haar borsten zijn veel te klein"

Alicia Vikander in 'Tomb Raider'.
AP Alicia Vikander in 'Tomb Raider'.
Ze is één van de bekendste pixel-pin-ups aller tijden: Lara Croft, de superheldin uit de gelijknamige videogame. Veel mannen zijn zich gaan hechten aan haar uiterlijk, dat zich uiteraard niet even makkelijk naar de realiteit vertaalt. Eén YouTuber ging zelfs viraal door te beweren dat actrice Alicia Vikander géén goede Croft zal zijn, vanwege de grootte van haar borsten. 

Vikander neemt de rol van Lara Croft op zich in de remake van 'Tomb Raider', die deze maand in première ging. Hoewel ze al veel positieve reacties op haar acteerprestatie heeft ontvangen, is niet iedereen blij met de castingkeuze. 

"Moet ik de kerel zijn die zegt dat ik Alicia Vikander nooit als Lara Croft zal zien omdat haar borsten te klein zijn? Moet ik degene zijn die het eindelijk luidop zegt? Ik vrees van wel, sorry", Twitterde een YouTube-gezicht onder de alias 'Amazing Atheist'. 

Zijn reactie kreeg vreemd genoeg veel bijval van andere mannen die Vikanders borsten niet naar hun normen vonden voldoen. De Tweet ging viraal en bezorgde hem maar liefst 378,699,482 views op zijn officiële pagina. Toch schoot de boodschap bij het grootste deel van het publiek in het verkeerde keelgat. 

"Haar borsten hebben niets te maken met haar acteerprestatie", klinkt het. "Dat was een erg seksistische opmerking. Ze is een geweldige actrice, dat is alles wat telt." of "Het lichaam van Lara Croft in de game is niet realistisch, dat vind je nu eenmaal niet bij echte vrouwen." Bovendien merkten gamers op dat Lara Croft er in de laatste twee spelletjes helemaal niet meer zo'n grote borsten heeft omdat ze daarin realistischer is afgebeeld wat proporties betreft. "Alicia lijkt zelfs héél hard op de nieuwe Lara!"

Vikander heeft zelf nog niet gereageerd op de commotie. 
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eida Lam

  Tis toch waar? Lara Croft had daar twee grote kanonnen op staan!

 • Mario Adams

  No boobs, no Croft...

 • David Wittenberg

  Om eerlijk te zijn was dat ook wel het eerste wat ik dacht toen ik de trailer zag

 • Jurgen Van Den Bergh

  Wie is Alicia Vikander eigenlijk? En Hollywood, hou alstublieft op met films te maken die gebaseerd zijn op videospelletjes en stripverhalen. En dan maar klagen dat er minder volk naar de bioscoop gaat.

 • frank triolet

  Miljaarde ju ik lig toch van andere dingen wakker hoor.