Wordt Michael B. Jordan straks de nieuwe Superman?

Willy Sanjuan/Invision/AP
Acteur Michael B. Jordan zou een serieuze kandidaat zijn om de rol van Superman over te nemen van Henry Cavill. De Britse acteur en studio Warner Bros beëindigen na drie films de samenwerking, meldde The Hollywood Reporter woensdag.

Diverse Amerikaanse sites suggereren op basis van bronnen dat Jordan, bekend van Rocky-spinoff Creed en Black Panther, een belangrijke kandidaat zou zijn om Superman te gaan spelen. De keuze voor een donkere acteur zou passen in de "andere richting" die Warner met de reeks wil inslaan.

Cavill speelde de rol in drie films: Man of Steel (2013), Batman v Superman (2016) en Justice League (2017). Er stonden in principe nog meerdere films met het personage op de planning, maar Warner zou nu meer willen focussen op het personage Supergirl.

Aquaman

Warner zou volgens bronnen zeker een paar jaar willen wachten voordat er een nieuwe Superman-acteur wordt gekozen en gepresenteerd aan het publiek. Cavill is binnenkort ook te zien in de Netflixserie The Witcher. Het is echter niet duidelijk of hij ja heeft gezegd tegen deze rol na of voor de ruzie met Warner.

Het zou de tweede ster uit de DC Comic-films zijn die afscheid neemt. Eerder gaf ook Ben Affleck al aan niet zoveel zin meer te hebben om Batman nogmaals te vertolken. Andere DC-films die binnenkort wel uitkomen zijn de tweede Wonder Woman-film, The Flash (met Ezra Miller) en Aquaman.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anthony Vandooren

  Superman is blank punt. Stop met alles correct te willen katen lijken. Jongens toch

 • Jan Jets

  Superman is naar mijn weten een blank personage.

 • Mathias Lunders

  Het is gewoon belachelijk aan het worden. Mss speelt binnenkort een blanke man met blond haar en blauwe ogen Mohammed Ali.

 • Jonas Gent

  En dan wordt de volgende blanke superster Black Panther?