Wolverine-bedenker Len Wein overleden

Len Wein is één van de bedenkers van Wolverine, gespeeld door acteur Hugh Jackman in de X-Men-films.
Instagram Hugh Jackman Len Wein is één van de bedenkers van Wolverine, gespeeld door acteur Hugh Jackman in de X-Men-films.
De Amerikaanse auteur van comics Len Wein is zondag overleden. Hij is onder meer bekend als een van de bezielers van Swamp Thing voor DC Comics en Wolverine voor Marvel Comics. Wein werd 69 jaar.

Wein werkte als artiest en redacteur, maar was vooral bekend als schrijver. Hij schreef verhalen voor talrijke klassieke comic-figuren, zoals Daredevil, Superman, Spider-Man, Batman en de Hulk. Hij is ook mede verantwoordelijk voor de creatie van de superhelden Wolverine en Swamp Man.

"Lens bijdrage aan het Marvel-universum als auteur, uitgever en lid van de Marvel-familie, zal nooit vergeten worden", aldus Marvel Comics in een mededeling.

De oorzaak van Weins dood is niet bekend. Hij had al jaren gezondheidsproblemen, onderging in 2015 een bypassoperatie en werd twee dagen voor zijn dood nog geopereerd aan een abces aan zijn hiel.

Just heard Len Wein has passed away. I am blessed to have known him. My condolences to his family and friends. When we met in 2008, I said to him ... From his heart, mind and hands came the greatest character in comics. Forever grateful. #wolverine

358.2k Likes, 1,158 Comments - Hugh Jackman (@thehughjackman) on Instagram: "Just heard Len Wein has passed away. I am blessed to have known him. My condolences to his family..."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.