Will Smith aanvaardde hoofdrol in ‘Aladdin’ op aandringen van zoon

Will Smith en zijn zoon Jaden in 2013. De twee zijn nog altijd heel erg close.
anp Will Smith en zijn zoon Jaden in 2013. De twee zijn nog altijd heel erg close.
Will Smith (50) zegt dat zijn zoon Jaden (20) hem inspiratie bood om de rol van de Geest te spelen in de remake van Disney's Aladdin die later deze maand uitkomt. Will Smith had naar eigen zeggen de keuze uit meerdere scripts en moest dus beslissen welke rol hij zou accepteren.

"Ik had drie of vier films in overweging en ik had het moeilijk om een besluit te nemen", zei Will Smith op een perspresentatie in Jordanië, waar delen van de film werden opgenomen. Zoon Jaden hielp zijn vader een handje bij het doorhakken van de knoop. "Hij pakte de scenario's, gooide ze op de vloer en zei: "Duh, de Geest! Je krijgt de kans om de Geest te spelen!” “Hij stond versteld", aldus de Hollywoodacteur over zijn zoon.

Aladdin vertelt het verhaal over een arme jongen die om de liefde van een prinses te winnen op zoek gaat naar een wonderlamp die al zijn wensen kan vervullen. De animatiefilm was in 1992 een enorme hit, onder meer door de stem van Robin Williams als de Geest. De live action-remake van Aladdin is vanaf eind mei te zien in de bioscopen. Aladdin wordt gespeeld door de Canadees-Egyptische acteur Mena Massoud. Naomi Scott speelt prinses Jasmine en de Nederlander Marwan Kenzari speelt de rol van Jafar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.