Wasbeer die model stond voor ‘Guardians Of The Galaxy’ is overleden

Oreo (links) en Rocket uit de film (rechts).
Facebook/Disney Oreo (links) en Rocket uit de film (rechts).
Oreo, de wasbeer die model stond voor het personage Rocket in ‘Guardians Of The Galaxy’, is overleden na een korte periode van ziekte. Dat meldt zijn baasje op Facebook.

“We hebben erg triest nieuws vandaag”, schrijft baasje Quinta Layla op haar sociale media. “Onze kleine held Oreo is vanochtend overleden na een korte ziekte. Hij heeft zoveel levens opgevrolijkt en we zijn blij dat hij 10 jaar lang bij ons mocht zijn.” 

Rocket is een genetisch gemanipuleerde wasbeer die voorkomt in de twee ‘Guardians Of The Galaxy’-films. Hij kan schieten, praten - én vooral schelden. Het is een grote publieksfavoriet onder Marvel-fans. 

De 10-jarige Oreo vormde de real life inspiratie voor de grofgebekte wasbeer. Hij was vaak aanwezig op de set om de medewerkers een idee te geven over hoe Rocket eruit zou zien in het afgewerkte product. Zijn bewegingen en uiteraard zijn vachtpatroon vormden de basis voor het CGI-team, die hem omvormden tot een computerpersonage. Hij ontpopte zich al snel tot een ware ster op de rode loper, daar verscheen hij tijdens de première van de eerste film op de schouder van regisseur James Gunn.

James Gunn met Oreo
Getty James Gunn met Oreo
Oreo (links) en personage Rocket (rechts).
Facebook/Disney Oreo (links) en personage Rocket (rechts).Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.