Warner Bros. twijfelt over toekomst Johnny Depp in ‘Fantastic Beasts’-serie

Johnny Depp in de filmreeks 'Fantastic Beasts’.
Warner Bros Johnny Depp in de filmreeks 'Fantastic Beasts’.
Productiehuis Warner Bros. is niet echt blij met de rechtszaak die Johnny Depp (55) heeft aangespannen tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (32) wegens laster en eerroof. Warner Bros. vreest dat alle beschuldigingen een weerslag zullen hebben op Depp’s werk in de ‘Fantastic Beasts’-filmreeks.

Het zit er al langer bovenarms op tussen Johnny Depp en Amber Heard. De acteur spande recent een rechtszaak aan tegen zijn ex-vrouw waarin hij haar beschuldigt van laster en eerroof en beweert dat haar beschuldigingen van misbruik enkel bedoeld zijn om haar carrière verder te helpen. Heard reageerde daarop door in detail te beschrijven hoe Depp ‘het Monster’ werd wanneer hij gedronken had, en haar sloeg of wurgde. Ze deelde ook sms’jes van Depp en zijn assistent waarin excuses werden aangehaald voor het gedrag van Depp. 

Adam Waldman, de advocaat van Johnny Depp, blijft volhouden dat de beweringen van Heard vals zijn. Zijn team ondervraagt momenteel andere vrouwen die beweren dat ze het slachtoffer zijn van geweld en misbruik door de actrice. 

Fantastic Beasts

Wat er ook van zij, de hele historie maakt de top bij Warner Bros., het productiehuis van Depps laatste franchise ‘Fantastic Beasts’, erg zenuwachtig. “Kaderleden van Warner Bros. vragen zich af hoe ze moeten omgaan met de gevolgen van de Depp-kwestie op de ‘Harry Potter’-franchise”, vertelt een bron aan The Post. “Vrouwelijke executives van hoog niveau in de studio maken zich grote zorgen over de samenwerking met Depp en de boodschap die dat uitstraalt naar het publiek, vooral na het recente vertrek van CEO Kevin Tsujihara (die ontslagen werd wegens seksueel misbruik, red.). Dit is de zoveelste klap voor het moreel van de vrouwelijke werknemers in de studio. Als Warner Bros. bij Depp blijft, zou dat veel zeggen over de waarden die het bedrijf hoog in het vaandel draagt.”

Schrijfster J.K. Rowling, die ook de scenario’s voor ‘Fantastic Beasts’ onder handen neemt, liet in december 2017 aan bezorgde fans al weten dat ze er geen graten in ziet als Johnny Depp in de filmreeks blijft. Ze schreef dat de fans “legitieme bezorgdheden” hadden, maar “gebaseerd op ons begrip van de omstandigheden, zijn de filmmakers en ik niet alleen tevreden met de originele casting, maar zijn we ook oprecht blij dat Johnny zo’n belangrijk personage in de film speelt.”

Volgens de bron was niet iedereen zo blij met de uitspraken van Rowling. “Er zijn veel mensen bij Warner Bros. die wilden dat Rowling zich niet zo sterk achter Depp had geschaard, want omdat ze haar mening zo publiekelijk gegeven heeft, dringt ze hen in een hoekje.”

‘Fantastic Beasts 3' zou deze zomer beginnen met opnames, maar de productie werd uitgesteld tot in de herfst.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rania Desaegher

    Men gaat weer te ver, gaat men mensen nu al een job weigeren omwille van problemen met hun ex. Er is nog geen uitspraak en de man is al veroordeeld.

Video