Waarom Keanu Reeves 14 jaar op de zwarte lijst stond bij 20th Century Fox

Photo News
Keanu Reeves is intussen 54, maar zijn carrière loopt nog steeds als een trein - binnen een paar weken verschijnt hij opnieuw als John Wick in de bioscoopzalen. Maar er was een tijd waarin hij niet overal terecht kon voor werk, vertelde hij onlangs in een interview met GQ. Hij is er immers van overtuigd dat hij jarenlang op de zwarte lijst stond bij filmmaatschappij 20th Century Fox.

In 1995 sloeg Keanu de rol van Jack Traven in ‘Speed 2' af, ondanks het succes van de eerste film. De acteur gaf zijn voorkeur aan een theaterproductie van Shakespeare: hij kreeg een van de hoofdrollen in ‘Hamlet’, dat toen in Winnipeg (Canada) werd opgevoerd. Het werd hem allerminst in dank afgenomen: “Ik werkte daarna niet meer samen met Fox tot ‘The Day The Earth Stood Still’, in 2008", aldus Reeves. 

Hij is er vast van overtuigd dat hij al die tijd - zo'n 14 jaar - op de zwarte lijst van het filmbedrijf stond. Niet dat hem dat zuur opbrak, want in 1999 kreeg hij de hoofdrol te pakken in ‘The Matrix’ bij Warner Bros., en we weten allemaal hoe succesvol die trilogie was. ‘Speed 2', waarin Sandra Bullock naast Jason Patric stond, was daarentegen niet echt een hoogvlieger te noemen. 

Momenteel maakt Keanu vooral furore als zijn personage John Wick, die volgende maand al aan zijn derde film toe is. En waarschijnlijk is dat ook niet de laatste, want Reeves liet ook nog weten dat hij van plan is om de actieheld ‘zo ver te dragen als hij maar kan en het publiek wil’. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video