Voorverkoop tickets nieuwe Star Wars breekt records

rv
De trailer voor "Star Wars: The Force Awakens" is nog maar een dag uit, maar fans lopen nu al storm voor een ticket voor de film die op 18 december in première gaat. De film verkocht in de Verenigde Staten op één dag tijd acht keer meer tickets dan The Hunger Games, de vorige recordhouder.

De Amerikaanse ticketverkoopsite Fandango zag de voorbije 24 uur zeven keer meer bezoekers dan op zijn vorige recorddag.

Verschillende Imaxvoorstellingen zijn al volledig uitverkocht en bioscopen blijven nieuwe uitzenddata aan hun schema toevoegen om aan de grote vraag tegemoet te komen. Daarmee werd ook het voorverkooprecord van Imax verbroken: er werd voor meer dan 6,5 miljoen dollar tickets verkocht. De best verkopende films uit het verleden (The Dark Knight Rises, The Hunger Games: Catching Fire en Avengers) haalden tijdens de voorverkoop amper 1 miljoen dollar binnen.

De website Movietickets.com zegt dat 95 procent van de ticketverkoop van de voorbije 24 uur voor Star Wars was. Zowel de website van Movietickets als die van Fandango crashte regelmatige door het grote aantal bezoekers dat tegelijkertijd kaartjes voor de film wilden bemachtigen.