Voorspelde Disney pandemie 10 jaar geleden al? Fans vinden coronaverwijzing in ‘Rapunzel’

© Disney. All rights reserved
Eerder voorspelden The Simpsons de uitbraak van het coronavirus al, en nu kennen fans ook Disney voorspellende gaven toe. In de film ‘Tangled’ - bij ons ‘Rapunzel’ - vonden enkele aandachtige kijkers een verwijzing naar de huidige pandemie terug.

‘Tangled’, het verhaal van de prinses met de ellenlange haren die opgesloten zit in een toren, werd in 2010 door Disney in een animatiefilm gegoten. Het verhaal vond de afgelopen weken al heel wat weerklank bij mensen die in isolatie zitten: de prinses leeft immers al 18 jaar zo goed als alleen in haar toren nadat haar moeder haar in quarantaine heeft geplaatst ‘voor de gevaren van de wereld daarbuiten’. Klinkt herkenbaar, nietwaar?

Maar het gaat verder dan dat, want iemand merkte op dat het koninkrijk in de film een opmerkelijke naam heeft. Jawel, het verhaal speelt zich af in Corona, tot grote verbazing van heel wat Twitteraars. “Goed gespeeld, Disney”, merkt iemand op. 

Nu is Corona - dat ‘kroon’ betekent - niet zo’n heel onlogische naam voor een koninkrijk, maar toch vinden veel mensen het hele voorval best creepy. Anderen houden het dan weer op een (on)gelukkig toeval, en sommigen vinden de film ook best nuttig. Het nummer ‘When Will My Life Begin’ toont immers hoe Rapunzel zich bezighoudt in haar geïsoleerde bestaan. Inspiratie voor wie zich verveelt dus.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rick van Wetering

  In een documentaire van de Nederlandse omroep BNN, keek men in 2004 hoe we zouden leven in het jaar 2020, en weet je wat er voor bij kwam.. een virus dat zich in de longen zou nestelen en een pandemi zou veroorzaken. de documentaire voorspelde ook dat het virus uit de regio van Wuhan zou komen. bron: 'Zondag met Lubach' 22 maart

 • Saskia Taillieu

  Oh Meneer Wouters, behalve de meer dan nodige werkende mensen, zitten we met zijn allen thuis (hopelijk). Tuurlijk is dit geen voorspelling geweest, toeval bestaat gelukkig ook. Maar ik heb mij 5 minuten geamuseerd. Leuk toch als je al een week binnenzit.

 • Armand Wuyts

  Een kroon is ook een krans in het latijn.In bepaalde zinspelingen gebruik je kroon en in het andere krans!

 • emiel wouters

  Ja en we zijn ook al naar andere sterrenstelsels aan het vliegen. Want startrek is ook al zo oud als rapunzel. Hebben jullie die raketten nog niet gezien. Ik wel in mijn dromen. En wat heeft binnen 5 jaar Ratatouille (of zo iets) in petto. Dan toch misschien terug de rattenplaag of pest. Dan moeten wij nu al beginnen blokfluit te leren spelen om deze te vangen.