Vier vrouwen beschuldigen filmmaker Paul Haggis van seksueel misbruik

Paul Haggis.
EPA Paul Haggis.
Vier vrouwen hebben klacht ingediend tegen de Canadese regisseur Paul Haggis. Dat melden Amerikaanse media. Hij zou twee van hen verkracht hebben.

De 64-jarige Haggis werd in eerste instantie door één vrouw, een uitgever, aangeklaagd voor verkrachting. De rechtszaak die de vrouw tegen hem aanspande, bracht drie andere vrouwen ertoe eveneens met hun verhaal naar buiten te komen.

De vrouwen verklaarden allen dat de regisseur hen eerst vroeg om hem te kussen en agressief werd als ze dat weigerden. Twee vrouwen, onder wie Haleigh Breest die als eerste klacht indiende, zouden verplicht zijn geweest om hem oraal te bevredigen en daarna verkracht zijn geworden door Haggis. 

De twee andere vrouwen werden tegen hun zin door Haggis gekust, maar konden wegkomen vooraleer er meer gebeurde. Een van hen kreeg nadien nog verschillende sms'en van de regisseur.

Haggis heeft de originele klacht over verkrachting steeds ontkend en diende een tegenvordering in. Volgens hem gebruikt de vrouw de valse klacht om hem af te persen, aangezien ze 9 miljoen dollar vroeg om toch niet naar de rechter te stappen. Haggis' advocate Christine Lepera ontkent ook de beschuldigingen van de andere vrouwen. "Hij heeft niemand verkracht", zei ze.

Oscar-winnende films

Haggis raakte in het midden van de jaren 2000, nadat hij scenario's schreef voor televisiereeksen, bekend bij het grote publiek toen hij de eerste scenarist werd die twee jaar na elkaar de Oscar voor de beste film won met "Million Dollar Baby" en "Crash", waarvan hij ook de regisseur is. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Clement Asselman

    Op den duur zullen alle mannen nog verplicht worden een vrouw aan te raden, want anders gaan die denken dat wij losers zijn.

  • Jurgen Smet

    Als je al die vrouwen moet geloven is heel Hollywood een verkrachters clubje

  • Fred Fourgon

    Oef, gelukkig, ik dacht dat die onnozelheden wel zouden gestopt zijn in 2018. Niet dus.