Vervolgfilm voor ‘Joker’ wordt serieus overwogen na opbrengst van een miljard dollar

‘Joker’ krijgt misschien een vervolgfilm.
Warner Bros ‘Joker’ krijgt misschien een vervolgfilm.
Warner Bros. overweegt het om een vervolgfilm voor ‘Joker’ uit te brengen, gezien de eerste zo’n groot succes was. De film verbrak het record van meest succesvolle 17+-film ooit.

Het is de eerste keer dat een film voor 17 jaar en ouder deze mijlpaal bereikt. De kaskraker verslaat daarmee ‘Deadpool’ die tot nu toe het meeste geld opleverde. De superheldenfilm, met Ryan Reynolds in de hoofdrol, bracht wereldwijd 783 miljoen dollar op. ‘Joker’ behaalde in de eerste dagen na de release in oktober ook al een record. In het openingsweekend bracht de film met Joaquin Phoenix 93,5 miljoen dollar op, wat het de meest succesvolle oktober-release ooit maakte. 

Geen wonder dat de studio een vervolg wel ziet zitten. Het is waarschijnlijk dat Joaquin Phoenix zal terugkeren als de hoofdrol. De mogelijkheid van een sequel (of meerdere) is namelijk opgenomen in zijn contract. 

Gezien ‘Joker’ zo veel volk naar de zalen lokte, overweegt Warner Bros. het ook om de origin stories van verschillende andere DC-personages te verfilmen. Er zijn namelijk nog genoeg schurken die wel een eigen prent kunnen gebruiken. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jenten Janssens

    Het verhaal van de nieuwe joker is weer helemaal anders dan in de allereerste film ,waar joker ontstaat door in een grote bak zuur te vallen en ook in de 2de Batman film , had de joker een grote smile gekregen van zijn vader , in de laatste film woont hij bij zijn moeder en is zijn vader de zelfde als Bruce Wayne, dus zijn Batman en joker stiefbroers..... wtf , vind het verhaal lijn de slechtste van de 3

  • Philippe Claes

    Het is inderdaad een fenomenale film met een magistrale vertolking van Joacquin Phoenix !