Vervolg op ‘IT’ zal bijna 3 uur duren

'IT: Chapter Two' zal bijna drie uur duren.
Warner Bros 'IT: Chapter Two' zal bijna drie uur duren.
De makers van ‘IT’, de griezelfilm gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King, zijn duidelijk nog niet uitverteld. Het vervolg, ‘IT: Chapter Two’, zal bijna drie uur duren.

Een goedgevulde 2 uur en 45 minuten staan op de teller. In de film zien we James McAvoy, Bill Hader, Jessica Chastain en Finn Wolfhard, met Bill Skarsgård die terugkeert als de moordlustige clown Pennywise. 

Regisseur Andy Muschietti had de film eerst nóg langer gemaakt. “Maar toen we ontdekten dat de ideale versie van onze film vier uur lang was, vonden we dat er toch een beetje over. Na heel wat knip en plakwerk - waarbij we wel de essentie van het verhaal intact hebben gelaten - kwamen we uit op een prent die net geen drie uur duurt.”

Genoeg snacks en drankjes mee naar de zaal nemen, dus. 

‘It: Chapter 2' verschijnt op 11 september in de bioscoop.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joske Zeeuw

  De eerste IT vond ik wel ok, maar had spannende horror verwacht en dat zat er echt niet in. Voor een vervolg ga ik geen drie uur opofferen. De kids mogen alleen gaan kijken als ze willen.

 • Ronny Vansteelandt

  Als het verhaal boeit is een film nooit te langdradig. Kwestie van de kijker te amuseren.

 • Bart Boenen

  Onzin hieronder, het is prima te verfilmen en die lange trage uitplooi van het verhaal is net de max en op-en-top King. Een aantal andere verhalen liepen ook zo en zijn en blijven de beste in het genre.

 • erik ramaekers

  Een horrorfilm die drie uur duurt is net zo belachelijk als een zomerhit van een uur.We moeten terug naar de 90 minuten want 95% van alle films zijn echt te lang.

 • Luke Ramone

  Lees het boek. 100 keer beter dan de film. Reden? Als je het boek leest zal je merken dat deze niet te verfilmen is. Zoveel details, zoveel gedachte gangen, zoveel overschakelingen tussen het heden en verleden en de clown lijkt jammer genoeg niet op de beschrijving in het boek. Maar toch een goede poging.