Vervolg op 'Gladiator' in de maak

Russell Crowe in ‘Gladiator’
geen Russell Crowe in ‘Gladiator’
In 2000 kwam ‘Gladiator’ uit, geregisseerd door Ridley Scott (81). De film was een instant succes, en werd beloond met vijf Oscars, waaronder die voor ‘beste film’ en ‘beste acteur’ voor Russell Crowe (55). Intussen is een vervolg op ‘Gladiator’ in de maak, die een tijdssprong van 25 jaar zal maken. 

Producent Laurie MacDonald vertelde het nieuws aan Hey U Guys: “We werken samen met Ridley Scott. Daar konden we niet onderuit, tenzij we echt een legitieme reden hadden. We werken ook samen met een geweldige schrijver, Peter Craig.” Haar echtgenoot, Walter Parkes, voegde eraan toe: “De film gaat verder op het verhaal, maar dan 30 of 25 jaar later.” Het verhaal zou over Lucius gaan, het neefje van keizer Commodus.

In de originele ‘Gladiator’-film werd Maximus (een rol van Russel Crowe) gedwongen om als gladiator te vechten, nadat zijn familie uitgemoord werd door keizer Commodus (Joaquin Phoenix). Uiteindelijk laat ook Maximus het leven, maar dat hoeft geen bezwaar te zijn, liet Ridley Scott eerder al weten: “Ik weet hoe ik hem moet terugbrengen”, vertelde hij. “Ik had een gesprek met de studio: ‘maar hij is dood!’ Maar er is een manier om hem terug te brengen. Of dat ook zal gebeuren, weet ik niet. Russell is een beetje veranderd, maar ik probeer om hem vast te krijgen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.