Verrassend: regisseur nieuwe Bondfilm is helemaal niet zo bekend

Daniel Craig als James Bond
rv Daniel Craig als James Bond
Cary Joji Fukunaga gaat de 25e James Bond-film regisseren. Dat maakten producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli en hoofdrolspeler Daniel Craig vandaag bekend via Twitter. Een beslissing die niemand verwacht had, want de man is niet zo heel bekend.

De 41-jarige Amerikaanse regisseur Fukunaga maakte eerder onder meer het eerste seizoen van de HBO-serie 'True Detective' en de films 'Jane Eyre' en 'Beasts of No Nation'. "We zijn verheugd om met Cary samen te werken. Zijn veelzijdigheid en innovatie maken hem een uitstekende keuze voor ons volgende James Bond-avontuur", aldus de producenten.

Het was een tijd onzeker wie de regie van de nieuwe film over geheim agent 007 op zich zou nemen. Regisseur Danny Boyle moest het project daags voor de start van de opnames verlaten, naar verluidt wegens een creatief verschil met de producenten. De opnames van de opvolger van Spectre beginnen later dan gepland, en wel op 4 maart 2019 in de Pinewood Studios. Op 14 februari 2020 moet de nog titelloze film wereldwijd in de bioscoop te zien zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.