Valse castingagent voor Roskam-film probeert actrices uit de kleren te krijgen

De Nederlandse Sylvia Hoeks vertolkt de hoofdrol in de verfilming van het leven van haar landgenote Sylvia Kristel (1952-2012).
ANP Kippa De Nederlandse Sylvia Hoeks vertolkt de hoofdrol in de verfilming van het leven van haar landgenote Sylvia Kristel (1952-2012).
Een vermoedelijke oplichter profileert zich als castingagent voor de nieuwe film van Michaël R. Roskam over Sylvia Kristel, vooral bekend van de erotische Emmanuelle-films. Zoiets ligt gevoelig in deze post-#metoo-tijden. "Het enige wat we kunnen doen, is actrices waarschuwen", zegt Roskam.

Het productiehuis achter de nieuwe film van Michaël R. Roskam over het leven van Emmanuelle-actrice Sylvia Kristel heeft deze middag op haar Facebookpagina een waarschuwing geplaatst: een man geeft zich uit als castingagent en contacteert actrices, maar heeft niets te maken met de productie van Roskam en Savage Film. 

Het is onduidelijk of er ook actrices zijn ingegaan op het voorstel en daarbij op grensoverschrijdend gedrag zijn gestoten, maar het lijkt erop dat het productiehuis en de regisseur dat risico liever niet nemen sinds de #metoo-schandalen. "Het is een kwestie die gevoelig ligt en het enige wat we kunnen doen, is actrices waarschuwen", zegt regisseur Roskam.

De verfilming van het leven van Sylvia Kristel is gepland voor 2019. Auteur Dimitri Verhulst, onder andere bekend van 'De helaasheid der dingen', zal voor het scenario zorgen. De hoofdrol wordt vertolkt door de Nederlandse Sylvia Hoeks, die vorig jaar te zien was in Blade Runner 2049.

Regisseur Michael R. Roskam op het Filmfestival van Venetië 2017.
EPA Regisseur Michael R. Roskam op het Filmfestival van Venetië 2017.
Sylvia Kristel (1952-2012) hier op een foto uit 1976, werd  in de jaren zeventig wereldberoemd met de erotische filmreeks Emmanuelle. Ze was jarenlang samen met Hugo Claus en beviel in 1975 van hun zoon.
AFP Sylvia Kristel (1952-2012) hier op een foto uit 1976, werd in de jaren zeventig wereldberoemd met de erotische filmreeks Emmanuelle. Ze was jarenlang samen met Hugo Claus en beviel in 1975 van hun zoon.3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • huib matthijssen

    Goeie acktrice.

  • DIRK VAN DESSEL

    Sylvia Hoeks is een bangelijk schoon vrouwmens , een 11/10 !

  • patrick morel

    Melodie d'amour chante le coeur d'Emanuelle,, prachtige muziek, tintelende film in een tijd waar privacy nog bestond en waar je je vrij voelde.