Unicum: Stijn Coninx bekleedt eerste én tweede plaats in Vlaamse box-office

Stijn Coninx
PHOTO NEWS / James Arthur Stijn Coninx
Nooit eerder gezien in België: momenteel staan twee films van dezelfde regisseur (Stijn Coninx) op nummer 1 en 2 in de top 30 van de bioscoopbezoekers in Vlaanderen, namelijk ‘Niet Schieten’ en ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’.

Het publiek koos tijdens de afgelopen herfstvakantie massaal voor films van eigen bodem. Zo heeft ‘Niet Schieten’ inmiddels de kaap van de 200.000 bezoekers gehaald, goed voor een Platina Filmprijs. Deze werd overhandigd aan hoofdacteur Jan Decleir die gestalte geeft aan de grootvader van David Van de Steen, overlever van de laatste aanslag op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985.

Jan Decleir
Jan Decleir

Ook ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’ blijkt een schot in de roos te zijn en kan terugblikken op een bijzonder geslaagde herfstvakantie: na amper anderhalve week in programmatie, kozen inmiddels 75.000 bezoekers voor de avonturen van de enige echte Sinterklaas.

‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’ werd geregisseerd door Stijn Coninx naar een scenario van Hugo Matthysen, ‘Niet Schieten’ werd eveneens geregisseerd door Stijn Coninx naar een scenario van hemzelf en Rik D’hiet gebaseerd op het boek van David Van de Steen en Annemie Bulté. 

Voor meer straf filmnieuws, exclusieve interviews en wedstrijden kan je terecht op hln.be/film.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Carl Vangenechten

    Jan Decleir staat weer op de foto alsof hij er niks van snapt.

  • james vroman

    Niet Schieten vond ik matig ..