Ga naar de mobiele website
^ Top

Twilight uitgeroepen tot slechtste film

ap
De nieuwste film uit de reeks 'The Twilight Saga' is in Hollywood uitgeroepen tot slechtste film van 2012. Met zeven Golden Raspberry Awards was 'Breaking Dawn - Part 2' gisteravond de grote 'winnaar' van de negatieve tegenhanger van de Oscars, die de dag erna worden uitgereikt.

Het afsluitende deel van de reeks vampierenfilms sleepte de belangrijkste Razzies in de wacht: slechtste film, slechtste actrice en slechtste regisseur. De 'frambozen' voor slechtste acteur en slechtste script gingen naar Adam Sandler voor zijn komedie That's My Boy. Sandler was vorig jaar met tien awards de grote winnaar van de Razzies.

De Razzies worden sinds 1980 uitgereikt als reactie op de Acadamy Awards, beter bekend als de Oscars. Ongeveer 60.000 bezoekers van de website Rotten Tomatoes en 650 leden van de Golden Raspberry Award Foundation wezen samen de winnaars aan. Die werden bekendgemaakt tijdens een ceremonie in een hotel in Hollywood, niet ver van de plek waar de Oscars worden uitgereikt.

Ondanks de kritiek waren de vijf Twilight-films zeer lucratief. Alleen al met het laatste deel werd wereldwijd ruim 628 miljoen euro opgehaald.Meld een bug