Twijfel over nieuwe 'populaire' categorie bij Oscars

'Black Panther' zou dit jaar de ultieme kanshebber voor de hypothetische categorie zijn, en was waarschijnlijk ook de grootste aanleiding om de categorie te lanceren.
AP 'Black Panther' zou dit jaar de ultieme kanshebber voor de hypothetische categorie zijn, en was waarschijnlijk ook de grootste aanleiding om de categorie te lanceren.
Het is nog maar de vraag of er daadwerkelijk een nieuwe categorie komt bij de uitreiking van de Oscars. The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de prestigieuze filmprijzen, gaat er nog eens over nadenken. Bij de eerstvolgende Oscars wordt het beeldje voor 'beste prestatie in een populaire film' in ieder geval nog niet uitgereikt, zegt topvrouw Dawn Hudson.

"We hebben veel reacties gekregen op de introductie van een nieuwe award en we beseffen nu dat we er nog langer over willen discussiëren met onze leden", aldus Hudson in een statement.

De Academy maakte begin augustus de komst van de nieuwe categorie bekend. Het idee erachter was dat grote blockbusters daarmee meer kans zouden hebben op een Oscar. Het leverde de Academy uit alle hoeken van de filmbusiness, van journalisten tot acteurs, veel kritiek op. Velen noemden het een zwaktebod. 

Black Panther

De Marvel-film 'Black Panther' is volgens velen namelijk Oscarmateriaal, maar of een superheldenprent ook écht kans maakt op de 'beste film' award zoals die er vandaag uitziet? Dat is nog maar de vraag. Een andere categorie opstarten waarin de film wél kan winnen, dan maar? Of is dat te denigrerend? Lang verhaal kort: de Academy is er nog niet uit.

Kortere ceremonie

De organisatie wil daarnaast nog een aantal hervormingen doorvoeren, zoals het korter maken van de ceremonie. Minder belangrijke prijzen worden straks overhandigd tijdens de reclame. De Academy wil zo voorkomen dat het aantal kijkers nog verder terugvalt. De laatste jaren kijken namelijk steeds minder mensen naar de awardshow. 

De eerstvolgende Oscar-editie is op 24 februari.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.