Tweede Crimi Clownfilm 'Uitschot' in Antwerpen in avant-première

De cast van 'Uitschot - Crimi Clowns 2.0' in de Kinepolis in Antwerpen, met op de voorgrond regisseur Luk Wyns.
BELGA De cast van 'Uitschot - Crimi Clowns 2.0' in de Kinepolis in Antwerpen, met op de voorgrond regisseur Luk Wyns.
In Antwerpen is gisteren 'Uitschot' in avant-première gegaan, de tweede film van Luk Wyns over de Crimi Clowns, oorspronkelijk een fictiereeks over een als clowns verklede gangsterbende. Na afloop van de vertoning toonde Wyns zich tevreden toen zijn vrouw de film goedkeurde.

In 'Uitschot' zien we opnieuw de familie Tersago: overdag een clownbedrijf, maar 's nachts een bende criminelen. Na een roofmoord in een Brasschaatse villa belandt zoon Wesley in de gevangenis. Zus Amber maakt Wesleys film af, terwijl vader Ronny (Luk Wyns zelf) met anderen een musical maakt om er geld mee wit te wassen. De politie en andere tegenstanders zorgen echter voor de nodige problemen onderweg.

Rauwe Antwerpse gangstercomedy
Als hoofdrolspelers trommelde Wyns naast zichzelf ook nog Manou Kersting, Chris Willemsen, Veerle Dejonghe en Silke Becu op. Het geheel leverde een rauwe, Antwerpse gangstercomedy op, met heel wat expliciet geweld en seks.

Avant-première
De film wordt vanaf 9 november in de zalen getoond, maar de avant-première vond gisterenavond plaats - met Halloween het ideale moment - in vijf cinemazalen in een Antwerpse bioscoop.