Trump geen fan van Oscarwinnaar ‘Parasite’, maar filmstudio haalt uit: “Hij kan niet lezen”

President Donald Trump
AP President Donald Trump
Donald Trump is niet blij met de Oscarwinst van ‘Parasite’. Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Colorado uitte de president donderdag kritiek op The Academy, die eerder deze maand koos voor een Zuid-Koreaanse winnaar in de belangrijkste categorie, beste film.

“Trouwens, hoe slecht waren de Academy Awards dit jaar, hebben jullie dat gezien?”, vroeg Trump aan zijn publiek. “De winnaar is een film uit Zuid-Korea. Waar gaat dat in hemelsnaam over? We hebben genoeg handelsproblemen met Zuid-Korea, en dan geef je ze de award voor beste film van het jaar?”

De 73-jarige staatsman liet weten dat hij ‘Parasite’ niet heeft gezien. “Was ‘ie goed? Ik heb geen idee”, aldus de president, wiens eigen voorkeur bij oudere Hollywoodprojecten blijkt te liggen. “Kunnen we niet ‘Gone With The Wind’ terugkrijgen alsjeblieft”, aldus Trump over de achtvoudig Oscarwinnaar van 1940. “Of Sunset Boulevard? Er zijn zoveel geweldige films.”

Een uitspraak die door veel twitteraars besproken werd, en ook onder de aandacht van Neon kwam, de filmstudio achter ‘Parasite’. Op het fragment waarin Trump kritiek uit op de Oscars, reageerden ze: “Begrijpelijk, hij kan niet lezen”, verwijzend naar de ondertitels. Daarbij plaatsten ze nog strategisch de hashtag #Bong2020, verwijzend naar de nakende presidentsverkiezingen. 

(Lees verder onder tweet.)

Ook Brad Pitt vond Trump trouwens geen terechte winnaar in de categorie ‘Beste Acteur in een Bijrol’. “Ik heb hem nooit gemogen”, klonk het. “Hij is een betweter.”

Ondertussen blijft ‘Parasite’ wel een wereldwijde hit. Ondertussen zijn zelfs de noodles uit de film wereldberoemd geworden. Het recept dat te zien is in de prent zou zo goed zijn dat YouTubers en bloggers aller landen het uitproberen.

Bong Joon-ho
AFP Bong Joon-ho8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gustaaf carpels

  Mr Jan Van den Bossche het zijn vooral rijkere middenklassers in de states die voor hem gekozen hebben geen fabriek arbeiders wat een Vooroordeel je vergeet wel dat het arbeiders waren die gezorgd voor je welvaart en sociale en medische vooruitgang en onderwijs in Belgie

 • Maurice Verheyen

  Tja, het klasseverschil is iets wat hij niet kan snappen. In de VS leven alleen maar héél rijke mensen. Die daklozen is voor hem fake news. Een goede president zou daar iets aan doen ipv de wapenwedloop weer aan te zwengelen.

 • Karel Valgaern

  Jan, hij vertegenwoordigt enkel zichzelf. Ondertussen is hij (en zijn familie) vele miljoenen rijker geworden. Niets met fabrieksarbeiders te maken, integendeel: zij zijn er op achteruit gegaan.

 • Lindsey Clauw

  Het gaat over de film Trump

 • Ronny Van Wijngaerden

  Wat heeft een goede film nu met handelsproblemen te maken ?