TRAILER: bloedstollende eerste beelden van film over 'Bende van Nijvel'

KINEPOLIS
Het is nog wachten tot 10 oktober tot ‘Niet Schieten’ uitkomt, de film van Stijn Coninx over de Bende van Nijvel. Maar intussen heeft de regisseur z’n filmaffiche en trailer klaar. Bekijk hier de allereerste beelden. 

‘Niet Schieten’ vertelt het levensverhaal van David Van de Steen. Hij raakte in 1985 zwaargewond bij de laatste moordpartij van de Bende in Aalst en zag hoe zijn ouders en zus werden gedood. De film begint bij die gebeurtenissen en loopt verder over een periode van meer dan 25 jaar. Jonas Van Geel vertolkt de rol van David, zijn grootvader wordt gespeeld door Jan Decleir. Ook Louis Talpe, Tom Van Dyck, Inge Paulussen, Lucas Van den Eynde en Ann Tuts staan op de aftiteling. 

Op de poster zijn overigens vijf robotfoto’s te zien van Bendeleden, die in de jaren 80 bloedige roofovervallen pleegden op Delhaize-supermarkten. Daarbij vielen 28 doden. 

RV7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Loesje Vranken

  Zouden ze eerst de zaak eens een keertje oplossen voor ze een film erover maken!! Héél cru, stijlloos en tactloos is dit. Normale gang van zaken maken ze een film als ze alles maar ook alles erover weten want nu is de film niet te schatten in waarheid.

 • Henri Hendrickx

  De zaak is nog niet opgelost, de nabestaanden hebben het nog niet kunnen afsluiten en ze komen met een film?! Heel ongepast.

 • Marcel De Vlaeminck

  1 van de slachtoffers heeft meegewerkt aan de film en had niets dan lof....

 • Marc Van Leuven

  Bloedstollende eerste beelden, inderdaad voor de mensen die het ergens langs de zijlijn of rechtstreeks hebben meegemaakt, voor de anderen een film zoals er velen zijn. Moet deze film ??? Brengt hij iets bij??? dat zal de toekomst uitwijzen.

 • Johan Coppens

  Geld "verdienen" aan zulke gruwel vind ik verkeerd....