Tom Hanks in gesprek over rol in ‘Pinocchio’

Tom Hanks
EPA Tom Hanks
Disney heeft Tom Hanks een rol aangeboden in de live-action-verfilming van ‘Pinocchio’. De 62-jarige acteur is met de studio in gesprek over de vertolking van Gepetto, de maker van de houten pop die op magische wijze tot leven komt.

Onlangs werd bekend dat de nieuwe versie van de animatiefilm uit 1940 wordt geregisseerd door Paul King, die eerder verantwoordelijk was voor de ‘Paddington’-films. Het origineel, gebaseerd op het van origine Italiaanse kinderboek ‘De avonturen van Pinokkio’ uit 1883, won twee Oscars in de muziekcategorieën, die voor beste soundtrack en voor het nummer 'When You Wish Upon A Star’. Dat liedje werd iconisch voor Disney; het is nog steeds te horen in de filmopeningen van de studio, in de attractieparken en wordt gespeeld als de schepen van de cruisemaatschappij van het bedrijf vertrekken.

‘Pinocchio’ is één van de vele live-action-remakes waar Disney aan werkt. In 2019 komen er door mensen gespeelde versies uit van ‘Aladdin’ en ‘Dumbo’, en gaat een digitaal tot leven gebrachte variant van ‘The Lion King’ in première. Voor de jaren daarna staan onder meer ‘Mulan’, ‘Lady And The Tramp’ en ‘Oliver Twist’ op het programma.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.