The Hobbit te zien in nieuwe Laser Ultra-zaal Kinepolis

kos
Bioscoopgroep Kinepolis heeft vandaag, voor de première van de derde Hobbit-film, één van zijn splinternieuwe 'Laser Ultra'-zalen voorgesteld. Daarin wordt de nieuwste laserprojector van Barco gecombineerd met het geluidssysteem Dolby Atmos.

De nieuwste laserprojector van Barco is de enige ter wereld die in staat is om 4K-content, met meer dan 8 miljoen pixels, te tonen tegen 60 beelden per seconde en om 3D-films te projecteren in 4K resolutie bij een lichtsterkte van 60.000 lumen.

De pers kreeg in de grootste zaal van Kinepolis Brussel (Zaal 9, met 639 plaatsen) een voorsmaakje van de nieuwe bioscoopervaring met onder meer een fragment uit The Hobbit en een trailer van de nieuwe Star Wars-film. Het publiek kan vanaf vandaag 'The Hobbit, the Battle of the Five Armies' bekijken in de Laser Ultra-zalen van Kinepolis Brussel, Antwerpen, Lomme (Frankrijk) en Madrid.

Kinepolis weet nog niet of en naar welke zalen het de kostelijke technologie zal uitbreiden. "Deze technologie is nergens in de wereld te zien", zegt Bob Claeys, R&D Directeur bij Kinepolis Group. "Mensen zullen van New York naar België komen om deze film te beleven. 2015 wordt trouwens een topjaar voor de bioscoopgangers. Zo verschijnen onder meer Avatar en de nieuwe Star Wars-film."

De kijkers zullen wel wat moeten overhebben voor de nieuwe ervaring. Een gewoon kaartje voor The Hobbit kost 10,65 euro in Kinepolis. Wie de film in één van de nieuwe Laser Ultra-zalen wil bekijken, moet 15,15 euro neertellen.