Tarantino: "Digitaal betekent de dood van cinema"

Quentin Tarantino (r.) met steracteurs John Travolta en Uma Thurman, die beide meespeelden in 'Pulp Fiction'.
PHOTO_NEWS Quentin Tarantino (r.) met steracteurs John Travolta en Uma Thurman, die beide meespeelden in 'Pulp Fiction'.
Vorige week dook regisseur Quentin Tarantino op op het Filmfestival van Cannes. Exact twintig jaar geleden won hij er met zijn cultfilm 'Pulp Fiction' de Gouden Palm. Tijdens een persconferentie liet de topregisseur niet na uit te halen naar digitale cinema.

"Het is goed dat een jonge filmmaker tegenwoordig een film kan maken met zijn telefoon. Maar waarom zou een gevestigde regisseur digitaal filmen? Ik heb er geen fucking idee van", aldus Tarantino. "Digitale projectie betekent de dood van cinema. Het is gewoon televisie in het openbaar."

Dat de meeste films tegenwoordig niet meer in 35mm vertoond worden, beseft de regisseur. "Maar ik hoop dat de volgende generatie meer gezond verstand aan de dag zal leggen en beseffen wat ze verloren zijn."

Tarantino was op het Filmfestival van Cannes om een vertoning van zijn gelauwerde film 'Pulp Fiction' in te leiden. Die werd twintig jaar geleden voor het eerst vertoond op het Filmfestival van Cannes en ging er aan de haal met de Gouden Palm.

Bekijk de hele persconferentie hieronder.