Superheldenstudio Marvel pakt uit met eerste homoseksuele kus in ‘The Eternals’

Haaz Sleiman
Getty Images Haaz Sleiman
Na bijna tien jaar Marvel Cinematic Universe en héél veel smeekbedes van fans komt ‘s werelds bekendste superheldenstudio nu eindelijk over de brug: binnenkort krijgen we de eerste homoseksuele kus te zien in ‘The Eternals’.

‘The Eternals’ wordt een nieuwe subfranchise die het vertrouwde team - The Avengers - moet vervangen. In de hoofdrollen zien we onder andere Angelina Jolie (44) en Richard Madden (33). Acteur Haaz Sleiman (43) onthulde dat hij één van de homoseksuele rollen vertolkt. Hij speelt de vriend van Phastos (Brian Tyree Henry), de eerste openlijk homoseksuele superheld binnen het Marvel-universum. 

Naar eigen zeggen vond hij de bewuste kusscène - die intussen is ingeblikt - mooi en ontroerend. “Iedereen op de set was aan het huilen”, zegt hij met trots. “Het is belangrijk om homoseksuele families als warm en liefdevol af te beelden.”

Het wordt echter niet de enige film met LGBTQ-vertegenwoordiging. In ‘Thor: Love And Thunder’, een Marvel-prent die in november 2021 wordt verwacht, zou het personage Valkyrie (Tessa Thompson) ook uitgesproken queer worden. 

‘The Eternals’ verschijnt in november dit jaar in de bioscoop. 

Tessa Thompson als Valkyrie.
RV Tessa Thompson als Valkyrie.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Alec Verbruggen

    Ruimdenkend zijn ok, maar dit krijgen de kids niet te zien.

  • albert pike

    gepushte propaganda, geen enkele fan smeekte hiervoor. die willen enkel een steengoede film zien