Superfans bezig aan Harry Pottermarathon van 25 uur in Kinepolis

.
rv/Henk Deleu .
In verschillende Kinepolisvestigingen in Vlaanderen loopt op dit moment een Harry Pottermarathon, waarbij de acht films van Harry Potter na elkaar worden afgespeeld. De marathon startte vanmorgen om half tien en duurt nog tot en met morgenochtend half elf. 

In Kortrijk hadden er een 370-tal mensen een plaatsje gereserveerd. “Sinds kort programmeren we nu en dan nog eens een filmklassieker”, vertelt Alain Himpe van Kinepolis. “Zo konden onze klanten Jurassic Park en E.T. recent opnieuw op groot scherm zien. Een film van Harry Potter zou ook wel in dat rijtje filmklassiekers passen, dachten we, alleen wisten we niet goed welke we moesten kiezen. We hebben dan maar besloten ze allemaal uit te zenden."

"Er zijn pauzes voorzien tussen elke film, en de bioscoopgangers krijgen geregeld een snack en een drankje. Na een bepaalde tijd krijgen ze zelfs een deodorant, misschien kan dat wel nuttig zijn na al die uren film kijken", zegt Himpe.

Zussen Karo Nevejan (16) en Laura (18) Nevejan uit Ieper hadden voor de gelegenheid hun Harry Potter t-shirts uit de kast gehaald. “We zijn grote fan van de films van Harry Potter. Normaal mag het geen probleem zijn om wakker te blijven tot en met de laatste film.” 

Superfans Karo Nevejan en Laura Nevejan
Henk Deleu Superfans Karo Nevejan en Laura Nevejan

Basiel Bauters (11) en Joost Waege (12) uit Oudenaerde namen hun toverstaf mee naar de filmmarathon. “We hebben de films al heel veel gezien, maar dat deert niet, we kijken met veel plezier nog eens. Het wordt moeilijk om tot morgenochtend te blijven, maar we proberen het zolang mogelijk te rekken.”

Basiel Bauters en Joost Waege namen hun toverstaf mee.
Foto Henk Deleu
Henk Deleu Basiel Bauters en Joost Waege namen hun toverstaf mee. Foto Henk Deleu8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy De Vos

  @Gerard Braeckmans: Omdat sommige mensen nog wat anders te doen hebben dan een filmpje te kijken.

 • Gerard Braeckmans

  Waarom niet allemaal na mekaar, Freddy De Vos?

 • Freddy De Vos

  Het zou leuk zijn mochten ze dit met andere films ook doen. Bijvoorbeeld: Jurassic Park, Star Wars, Lord of the rings, ... .

 • Freddy De Vos

  Klinkt vermoeiend en een zware uitdaging. Ik denk dat ik tijdens de 2de film in slaap val. Niet omdat de films slecht zijn (integendeel), maar ze allemaal wel lang duren.

 • Christine Laevers

  Ivan Chtuka : er zijn artsen die zeer lange uren trekken. Denk je dat bij grote bosbranden brandweermannen na 8 uren stoppen en naar huis gaan ? En iedereen gaat op tijd naar huis bij een natuurramp ? Bekijk het als een oefeningetje. Er zijn jongeren die later meer ervaring zullen hebben dan anderen. Gezond is het niet, dat geef ik toe.