Superfan mocht ‘Avengers: Endgame’-set bezoeken nadat hij 103 keer naar de vorige film ging kijken in de bioscoop

Deze superfan gaf 2000 dollar uit aan tickets voor dezelfde film.
Twitter/Disney Deze superfan gaf 2000 dollar uit aan tickets voor dezelfde film.
De Amerikaan Tony Mitchell is wat je noemt ‘een superfan’, gezien hij maar liefst 103 keer naar de Marvel-film ‘Avengers: Infinity War’ ging kijken in de bioscoop. Dat deed hij om het Guinness World Record te breken, maar het was een duur kunstje. Alle tickets samen hebben hem 2000 dollar gekost. Gelukkig leverde het hem ook een bezoekje aan de set van de laatste Avengers-film, ‘Endgame’, op. 

“Ik wilde eigenlijk ‘maar’ honderd keer gaan kijken, zodat ik het record kon breken”, haalt Tony de schouders op. “Maar uiteindelijk werden het net iets meer zittingen.” Zijn bezoekjes aan de film kostten hem in totaal 2000 dollar, ofwel 1.795 euro. “Daar heb ik de kosten van mijn snacks en drankjes wel bijgerekend”, knipoogt hij. “Op sommige dagen ging ik zelfs twee of drie keer naar de bioscoop, omdat ik mijn doel anders niet snel genoeg zou halen.” 

Tony met één van de Avengers-posters.
Twitter Tony met één van de Avengers-posters.

Verveling

Of dat hem niet verveelde? “De eerste dertig keer dat ik ging kijken was ik nog steeds even gefascineerd, het is een gewéldige film. Maar daarna wist ik exact wat er zou gebeuren. Elk streepje muziek, elke beweging, elke kleine uitdrukking op het gezicht van de acteurs... Maar ik kan niet zeggen dat ik me echt verveeld heb, nee. Daarvoor zat er te veel actie in.”

Uiteindelijk brak Tony het record ‘om ter meeste naar een Avengers-film kijken’. “Guinness nam dat heel serieus. Ik moest een boekje bijhouden met daarin al mijn tickets, en telkens twee handtekeningen van werknemers in de bioscoop, om te bewijzen dat ik er echt geweest was. Daarnaast moest ik een logboek bijhouden met de exacte tijdstippen van de voorstellingen, én moest ik een foto nemen met een Avengers-poster aan de gevel telkens ik ging kijken.” 

Tony's verzameling cinematickets.
Twitter Tony's verzameling cinematickets.

Setbezoek

Zijn toewijding aan de Avengers werd opgemerkt door regisseurs Joe en Anthony Russo, die de man prompt uitnodigden om een kijkje te komen nemen op de set van ‘Endgame’. “Dat was fantastisch! Ik moet in Atlanta naar de set komen kijken en heb de regisseurs en enkele acteurs ontmoet. Mijn favoriete belevenis was het rondlopen in de kostuumafdeling.” 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Brouns

    Slechtste film in jaren. Ontstellend zwak verhaal en druipt van politiek correct gezwets.