Superfan Ben Segers lag mee aan de basis van ‘De Collega’s 2.0': “Door Gilbert Van Hie en Jean De Pesser wilde ik acteur worden”

Segers speelt in de remake van 'De Collega's' Frank Van Praet, een rol die gebaseerd is op Jean De Pesser. Dat personage, gespeeld door Jaak Van Assche , duikt bovendien zelf op als cameo, net als Gilbert Van Hie, gespeeld door Tuur De Weert
RV Segers speelt in de remake van 'De Collega's' Frank Van Praet, een rol die gebaseerd is op Jean De Pesser. Dat personage, gespeeld door Jaak Van Assche , duikt bovendien zelf op als cameo, net als Gilbert Van Hie, gespeeld door Tuur De Weert
Tien jaar was Ben Segers toen de sint een topcadeautje in zijn schoen mikte: een boek van 'De Collega's'. Kleine Ben was zo zot van de legendarische BRT-reeks dat hij elke dialoog en oneliner uit het hoofd kende. Vandaag is Ben zelf een stukje goedheiligman voor heel Vlaanderen: dankzij zijn enthousiasme ging op de verjaardag van Sinterklaas 'De Collega's 2.0' in première. "Hier durfde ik als kind zelfs niet van te dromen."

De Collega's': voor wie zijn wonderjaren beleefde eind jaren 70, begin jaren 80, zijn Jomme Dockx, Jean De Pesser en Hilaire Baconfoy niet minder dan iconische tv-personages. Maar we durven te wedden dat niemand er zo fel mee bezig was als een kleine jongen uit Arendonk, diep in de Kempen. "Ik was nog maar 5 jaar toen de eerste reeks op televisie kwam", zegt Ben Segers, 44 intussen en bekend van 'Wat als?', 'De Biker Boys' en 'Safety First'. "Een aflevering van 'De Collega's' was hét moment waarop we gezellig met het hele gezin in de zetel kropen. Mijn vader was bovendien één van de eerste, behoorlijk trotse, bezitters van een Betamax-videorecorder. Tot mijn 15de heb ik de tapes van 'De Collega's' grijsgedraaid. Ik kende die hele reeks knal van buiten. Ik heb zelfs op het punt gestaan om mij in te schrijven voor 'Wedden, dat?', destijds een bekend programma op de Nederlandse tv waarin gewone mensen een speciale vaardigheid mochten tonen. Goed dat ik dat uiteindelijk niet gedaan heb, hoeveel keer zouden ze me die beelden al onder mijn neus gewreven hebben? (lacht)"

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Verschaeren

    Ik hoop dat ze slagen , het zal moeilijk zijn en ondankbaar . succes

  • Jeroen De Visser

    Het was dan ook een zalige reeks. Spijtig dat vele acteurs van "De Collega's" reeds overleden zijn.