Stijn Coninx schrijft filmgeschiedenis met twee films in top twee. En dan nu het buitenland?

Regisseur Stijn Coninx
vincent duterne / photonews Regisseur Stijn Coninx
Dubbel feest voor regisseur Stijn Coninx (61). Zijn films ‘Niet Schieten’ en ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’ staan op nummer 1 en nummer 2 in de top 30 van de Vlaamse bioscoopbezoekers. Een unicum in onze filmgeschiedenis, een hoogtepunt in Coninx’ bijna 40-jarige carrière. “Ik ben vooral heel blij dat mijn gevoel klopt met dat van het publiek. Dàn ben je goed bezig.”

Na twee weken werd de kaap van 100.000 bezoekers voor ‘Niet Schieten’ al overschreden, en ondertussen zit de film over ’De Bende Van Nijvel’-overlever David Van de Steen met Jan Decleir in de hoofdrol al vlotjes over de 200.000 bezoekers. Goed voor een Platina Filmprijs. ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’ die gaat na anderhalve week met meer dan 75.000 bezoekers dan weer richting de Gouden Filmprijs.

Unicum

Je hebt 16% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Lippeveld

  Wij zijn Hollywood niet, hé, Peter, en daar ben ik erg blij om. Slecht geacteerd ? Hoe bepaalt u dat ? Misschien omdat u liever Amerikaanse actiefilms ziet dan een meesterwerk als Daens. Maar daarmee schept u geen referentiekader, hé, man. U schrijft gratuit en met de natte vinger en ik ga uitdrukkelijk niet akkoord.

 • Peter Neefs

  Sorry Belgische films zijn allemaal slecht geacteerd .. De vrouwen nog erger dan de mannen ..

 • Patricia Vyncke

  Niet schieten vond ik zeer goed ! Sinterklaas nog niet gezien...

 • SVEN VERACHTEN

  Niet schieten was echt een aanrader ! Maaaaaar wat de film helemaal top maakten ... jan Decleir maakten het echt een film om nooot te vergeten ! Wat een acteur ... deze man blijft ontroeren en beleeft zijn rol net echt !geweldig en onvervangbaar !