Exclusief voor abonnees

Steven Spielberg, 25 jaar na ‘Schindler’s List’: “Niemand mag nog toeschouwer zijn”

Steven Spielberg in het gerenoveerde hoofdkwartier van de USC Shoah Foundation in Los Angeles. ‘Schindler’s List heeft de tijd doorstaan.’
NYT / ROZETTE RAGO Steven Spielberg in het gerenoveerde hoofdkwartier van de USC Shoah Foundation in Los Angeles. ‘Schindler’s List heeft de tijd doorstaan.’
Het is dit jaar een kwarteeuw geleden dat Steven Spielbergs meesterwerk Schindler’s List hier in de zalen kwam – een gerestaureerde versie van de film is deze maand opnieuw op groot scherm te bekijken. Maar Spielberg is er nog altijd mee bezig. Vandaag meer dan ooit.

Je hebt 2% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Michel Roman

    Dit moet verplichte leerstof zijn voor jongeren , zodat zij zich een idee kunnen vormen hoe de " hopelijk niet " toekomst er zal uit zien met al dat extreem rechts gedoe. Hopelijk herhaalt deze geschiedenis zich niet .