Ster uit ‘Over Winnaars’ speelt nu zombie met afgehakte ledematen in horrorfilm

Hannelore Vens was te zien in het VTM-programma ‘Over Winnaars’ met Koen Wauters.
VTM Hannelore Vens was te zien in het VTM-programma ‘Over Winnaars’ met Koen Wauters.
Opmerkelijke gastactrice in de komische horrorfilm ‘Yummy’. Hannelore Vens (29), de jonge vrouw zonder benen, die Machu Picchu beklom in het VTM-programma ‘Over winnaars’, speelt een zombie mét afgehakte ledematen. “Humor helpt me mijn beperking te aanvaarden”, zegt ze in Het Nieuwsblad. 

“’Over Winnaars’werd uitgezonden net toen de makers van ‘Yummy’ hun acteurs aan het casten waren”, vertelt Hannelore. “Omdat de financiële middelen van de productie beperkt waren, zochten ze mensen met een fysieke handicap om zombies met afgehakte ledematen te spelen. Normaal worden die in films met de computer uitgewist, maar dat is duur. Een van de manieren om met mijn beperking om te gaan is er met humor tegenaan te kijken. Ook de humor van ‘Yummy’.” 

Dat er bij zombie spelen een en ander kwam kijken, moet Hannelore Vens wel toegeven. “Van mijn onderlijf werd eerst een gipsen afgietsel gemaakt. Op basis daarvan kreeg ik een rubberen onderlijf aangemeten waaruit allerlei darmen en organen puilden. Daar goten ze dan liters namaakbloed over, spul dat een week later nog in mijn haar plakte. Bovendien moest ik ook nog een papje van havermout en appelmoes uit mijn mond laten gulpen om het helemaal af te maken. Maar het was een belevenis én ik was niet alleen. Nog enkele vrienden met een fysieke beperking hebben meegespeeld.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.