Star Wars IX moet op zoek naar een nieuwe regisseur

Regisseur Colin Trevorrow is ontslagen bij Star Wars. Wie de regie overneemt is nog niet bekend.
ap Regisseur Colin Trevorrow is ontslagen bij Star Wars. Wie de regie overneemt is nog niet bekend.
Colin Trevorrow regisseert niet langer de negende Star Wars-film. Dat heeft Lucasfilm vandaag bekendgemaakt.

Volgens het bedrijf scheiden de wegen met de regisseur omdat de visies die beide partijen op de film hebben te veel verschillen. Er waren al langer geruchten dat de positie van Trevorrow op het spel stond. Daarbij hielp het volgens ingewijden niet dat zijn film The Book Of Henry, die dit voorjaar uitkwam, behoorlijk werd afgekraakt door filmcritici.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy het niet eens kan worden over de regie van een Star Wars-project. Eerder dit jaar ontsloeg ze Phil Lord en Chris Miller, die de nog titelloze Han Solo-film zouden regisseren. Zij zijn inmiddels vervangen door Ron Howard.

Furore
Colin Trevorrow maakte in 2012 furore met zijn indie scifi-film Safety Not Guaranteed. Hij werd daarop door Steven Spielberg benaderd om Jurassic World te regisseren. Na het grote succes van die film, klopten Disney en Lucasfilm bij hem aan voor de derde film van de nieuwe Star Wars-reeks, die nog bekend staat onder de werktitel Episode IX.

Wie die film nu gaat regisseren, is nog niet bekend.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.