Spike Lee eerste zwarte juryvoorzitter filmfestival Cannes

Spike Lee wordt de eerste zwarte voorzitter van de jury van het filmfestival van Cannes.
Photo News Spike Lee wordt de eerste zwarte voorzitter van de jury van het filmfestival van Cannes.
De Amerikaanse regisseur Spike Lee (62) wordt de juryvoorzitter van de komende editie van het filmfestival in Cannes. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Hij is de eerste zwarte voorzitter van de jury van het Franse filmfestival.

Spike Lee is de regisseur van films als ‘Malcolm X’ en ‘Do the Right Thing’. Zijn film 'BlacKkKlansman' over een zwarte politieagent die infiltreert in de Ku Klux Klan, kreeg in 2018 in Cannes de prijs voor de op een na beste film, de Grand Prix. Met ‘BlacKkKlansman’ won Lee ook zijn eerste Oscar ooit, voor het scenario van de film.
De 62-jarige Lee liet weten "versteld, blij, verrast en trots tegelijk te zijn" dat hij geschiedenis mocht schrijven als eerste persoon van Afrikaanse afkomst die benoemd wordt tot juryvoorzitter in Cannes. Het filmfestival van Cannes betekent veel voor de regisseur, die stelt dat "Cannes bepalend is geweest voor wie ik ben geworden in de filmwereld."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.