Spider-Man mag niét meer op bezoek bij The Avengers, want Disney en Sony worden het maar niet eens: “Ramp voor de verhaallijn”

Tom Holland zal niet meer op bezoek gaan bij The Avengers.
Photo News Tom Holland zal niet meer op bezoek gaan bij The Avengers.
Het is gedaan met Spider-Man binnen het zogeheten Marvel Cinematic Universe (MCU). Disney’s Marvel Studios en Sony Pictures kunnen het maar niet eens worden over de financiering van toekomstige films.

In 2016 verscheen Spider-Man voor het eerst in het MCU, de doorlopende verhaallijn die in een aantal Marvel-films wordt verteld. Hij kreeg een rolletje in ‘Captain America: Civil War’. Daarna verschenen de box-office-knallers ‘Spider-Man: Homecoming’ en ‘Spider-Man: Far From Home’. Deze films sleepten miljarden dollars binnen.

Een zeer lucratieve samenwerking dus voor Disney, die Marvel Studios bezit, en Sony, eigenaar van de rechten op het personage Spider-Man. Maar aan die samenwerking is nu een einde gekomen. Volgens ingewijden stapte Marvel Studios uit de deal. Dat zou betekenen dat Spider-Man niet meer mag verschijnen in het MCU, waar hij in de laatste film juist werd neergezet als de opvolger van Iron Man binnen The Avengers. “Een ramp voor die verhaallijn,” klinkt het. “Disney heeft Sony voorgesteld om de kosten voor alle komende Spider-Man-films 50/50 te splitsen”, aldus een insider. “Maar dat zou Sony meteen geweigerd hebben. Ze zijn daarna zelfs niet meer terug rond de tafel gaan zitten om een compromis te zoeken. Het zou best kunnen dat de studio’s voorlopig blufpoker met elkaar spelen. Disney is er namelijk van overtuigd dat Sony alsnog over de brug zal komen, maar de toekomst blijft héél onzeker.”

Geen Kevin Feige

Bovendien heeft Disney beslist dat Kevin Feige, het huidige hoofd van Marvel Studio’s, de volgende Spider-Man-film niet mag producen zo lang het personage nog uitsluitend onder Sony valt. Daarop reageerde Sony via Twitter: “We zijn teleurgesteld, maar respecteren de beslissing van Disney om Kevin Feige niet langer als producer aan onze films te laten werken. We hopen natuurlijk dat dit verandert in de toekomst, maar we begrijpen dat Kevin zodanig veel verantwoordelijkheden binnen Disney heeft dat hij geen tijd meer overhoudt om te werken aan materiaal dat niet van hen is. We bedanken hem voor zijn goede raad en het pad dat hij voor ons heeft uitgelegd. Wij zullen daarop verdergaan.” Zo laten ze tussen de lijntjes door weten dat ze Spider-Man zullen loskoppelen van het MCU, zoals 20th Century Fox het vroeger ook bij ‘The X-Men’ deed, voor Fox werd overgenomen door Disney.

Een netelige situatie, dus... Fans reageren alvast teleurgesteld op Twitter en andere sociale media, gezien Tom Holland, de huidige acteur die de rol van de superheld vertolkt, waanzinnig populair is. Hij is de eerste Spider-Man die meer dan een miljard in het laatje bracht dankzij één film. “Ik ben niet alleen gehecht aan Tom als Spider-Man, hij heeft ook een belangrijke rol gekregen in het MCU,” schrijft een verontwaardigde kijker. “Je mag ons dat niet afnemen, Sony!”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robin De Clerck

  Stan Lee en Steve Ditko rollen in hun graf volgens mij

 • Bart Spruyt

  "... loskoppelen van het MCU, zoals 20th Century Fox het vroeger ook bij ‘The X-Men’ deed" Wie heeft deze research gedaan? Het MCU heeft nooit de X-Men fracnhise omvat, nooit deel van uitgemaakt dus ook nooit losgekoppeld. Mensen, zoek aub eerst op hoe de verschdeine soorten rechten van elke franchise in elkaar zit. Wie welke rechten bezit en welke voorwaarden ze zich aan moeten houden.

 • Peter Bloemen

  Allemaal big business. Het interesseert hen niet hoe de fans denken of zich voelen. Zolang ze maar komen en betalen...

 • Kristof De Smet

  Sony heeft alleen de filmrechten , de rechten van het personage liggen nog altijd bij marvel.

 • Ben Kenobi

  Als het nu eenmaal zo is hoop ik gewoon dat ze Tom Holland blijven gebruiken en het verhaal van hem verder zetten(geen reboot!!)en stoppen met hem als een Iron man junior te gebruiken,het stoorde mij dat hij op zijn eigen echt een lompe figuur was,en laat de rest van de cast ook maar weg zoals Ned en MJ.Maak een Spiderman verhaal zoals Spiderman Ps4 en Into the Spiderverse.