Spider-Man dan toch écht weg bij Marvel: CEO Sony bevestigt vertrek van superheld

Jake Gyllenhaal en rechts Tom Holland als Spider-Man.
Sony Jake Gyllenhaal en rechts Tom Holland als Spider-Man.
Slecht nieuws voor fans van Spider-Man. De onderhandelingen tussen Marvel Studios en Sony zijn stukgelopen en dat betekent dat de superheld niet meer te zien zal in de Marvel Cinematic Universe, de doorlopende verhaallijn die in een aantal Marvel-films als ‘The Avengers’ wordt verteld.

Tony Vinciquerra, de ceo van Sony, bevestigt het vertrek van Spider-Man bij Marvel vandaag aan het Amerikaanse tijdschrift Variety. Hij stelt dat de deur voorlopig is gesloten voor verdere samenwerkingen. Opvallend, omdat de film ‘Avengers: Endgame’, die recent uitkwam de film met de grootste opbrengst ooit was. ‘Spider-Man: Far From Home’ passeerde onlangs ook de grens van 1 miljard dollar.

De twee filmstudio's hebben nu besloten dat ze niet langer samen kunnen werken. De onderhandelingen over nieuwe films zijn stukgelopen. Vinciquerra spreekt dat er geen onenigheid is tussen Sony en Marvel. Maar het besluit houdt wel in dat de Spider-Man van acteur Tom Holland zal verdwijnen uit de Marvel-wereld. Wel kunnen er nog zogenoemde standalone-films over de spinachtige superheld gemaakt worden.

Captain America

In 2016 verscheen Spider-Man voor het eerst in het Marvel Cinematic Universe. Hij kreeg een rolletje in ‘Captain America: Civil War’. Daarna was hij ook nog te zien in box-office-knallers ‘Spider-Man: Homecoming’ en ‘Spider-Man: Far From Home’. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Verbelen

  Alles wat Sony aanraakt is bedorven

 • Christophe Braem

  Zou ook hem uitnemen als je partner, Disney in het geval hier, ook de geldwolf begint uit te hangen en naast de 100% inkomsten van het speelgoed en 10% van de solofilms, nu 50% van de solo films in hun zakken willen steken. De niet-solo films geeft Marvel ook maar 10% af aan Sony. Sony beschikt de filmrechten van Spidey, maar Disney moet wel het grootste deel van de moneycut hebben? Klopt niet. Is dus niet Sony's, maar Disney schuld.

 • Vera Clinckers

  Spijtig

 • Jesse Thyssen

  Ze zullen het nooit leren bij Sony...