Speelt ‘Frozen 2’ zich af in België? Locatie uit Disney-film lijkt verdacht veel op Hallerbos

AP
Het is nog een kleine twee maanden wachten op het langverwachte vervolg op ‘Frozen’, maar de trailer belooft alvast veel goeds. Wie goed kijkt, ziet dat ‘Frozen 2’ zich deels op een nieuwe locatie afspeelt én die plek lijkt verdacht veel op het Hallerbos. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

In de trailer wordt ‘het betoverde bos’ vermeld, waarna het genoemde landschap ook aan de kijker getoond wordt. Visueel lijkt het stukje natuur opvallend veel op het Hallerbos in Halle, dat bekend staat om de vele hyacinten die er bloeien. Betekent dit dat ‘het betoverde bos’ uit de film in België ligt? Naar alle waarschijnlijkheid niet. Het eerste deel in de filmreeks speelde zich namelijk af in het fictieve Arendelle. Of het Belgische bos wel als inspiratie diende voor de locatie is niet geweten. De gelijkenis is alvast treffend. 

Het Hallerbos.
Photo News Het Hallerbos.
Het bos uit Frozen 2 heeft opvallend veel weg van het Hallerbos.
Disney Het bos uit Frozen 2 heeft opvallend veel weg van het Hallerbos.

In de nieuwe film probeert Elsa te achterhalen hoe ze aan haar magische krachten komt. Waar ze in het eerste deel nog bang was dat die speciale krachten te sterk waren, hoopt Elsa nu dat ze sterk genoeg zijn om de wereld te redden. Naast Elsa zijn ook zus Anna, Kristoff en sneeuwpop Olaf weer te zien. Samen trotseren ze weer en wind tijdens een spannende ontdekkingsreis. De film is vanaf 20 november te zien.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karen Gevers

  Er zijn in andere landen ook zilke stukken natuur hoor! Denken ze nu echt dat het Hallerbos zo uniek is?

 • Els Waalners

  De gelijkenis is inderdaad treffend. De stad in de openingsscene van de trailer is trouwens ook héél duidelijk geïnspireerd op Antwerpen aan de Scheldeoever! En lijkt Elsa niet als twee druppels water op Koningin Mathilde? Speelt zich overduidelijk af in België!

 • Hermans Steven

  De foto’s dienden misschien als referentiemateriaal voor de tekenaars, verder zou ik er niet te veel achter zoeken.

 • jan janssens

  dit zijn al 2 totaal verschillende bomen !!

 • Lorena Rodriguez

  Lijkt me niet, gezien Arendelle in Scandinavië zou liggen volgens het verhaal en dat is toch nog eventjes reizen. Inspiratie, misschien, maar het zal niet het enige bos in de wereld zijn met dit type bloemen