Serie rond Stephen Kings ‘Carrie’ in de maak

Chloe Moretz in ‘Carrie’.
AP Chloe Moretz in ‘Carrie’.
De Amerikaanse zender Fx werkt aan een miniserie gebaseerd op ‘Carrie’, het boek van Stephen King uit 1974. Volgens Collider zal deze keer een transgender of een actrice met een donkere huidkleur de titelrol vertolken.

Van het verhaal over het gepeste meisje dat wraak neemt op haar klasgenoten als ze bovennatuurlijke krachten blijkt te hebben werd al twee keer een bioscoopfilm gemaakt. De eerste film uit 1976 van Brian De Palma leverde Sissy Spacek een Oscarnominatie op. Ruim twintig jaar later volgde een sequel, ‘The Rage: Carrie 2'. In 2013 kwam een nieuwe film, ook weer met de titel ‘Carrie’, uit met Chloë Grace Moretz als de geplaagde tiener.

‘Carrie’ is niet de enige King-adaptatie waaraan gewerkt wordt. HBO start komende maand met ‘The Outsider’, de Amerikaanse zender Epix komt komend jaar met ‘Jerusalem’s Lot’ met Adrian Brody in de hoofdrol en streamingservice CBS All Access heeft een serie besteld rond ‘The Stand’, met onder meer Whoopi Goldberg en Alexander Skarsgård.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eric De landtsheer

    Sissy spacek was magisch, de film is pure 'cult' geworden. I verwacht niet dat iemand Bryan De Palma van de troon kan stoten, hoe politiek correct men dan ook weer gaat. We kunnen anders een blank meisje met een religieuze moeder pakken, die in een allochtone achterstandswijk woont en gepest wordt door de anderen op school. Dat is ook eens een visie.