Sean Connery verkozen tot beste James Bond

Sean Connery als James Bond in 'You Only Live Twice'
Getty Sean Connery als James Bond in 'You Only Live Twice'
Sean Connery (89) is door de lezers van Radio Times verkozen tot beste James Bond. Hij wordt op de voet gevolgd door Timothy Dalton (74) en Pierce Brosnan (67). 

Maar liefst 14.000 mensen brachten hun stem uit om te beslissen wie nu eigenlijk de beste James Bond aller tijden is. De originele Bond, Sean Connery, kon duidelijk het meest overtuigen en mocht met de overwinning naar huis. 

Radio Times hanteerde verschillende rondes om tot de uiteindelijke overwinnaar te komen. In de eerste ronde versloeg Sean Connery de huidige Bond, Daniel Craig. Pierce Brosnan won ronde 2 tegen George Lazenby. In de derde ronde verloor Roger Moore tegen Timothy Dalton. Daardoor stonden Connery, Dalton en Brosnan tegenover elkaar in de finale. Connery kreeg 44%  van de stemmen, Dalton 32% en Brosnan 23%. 

De Schotse Connery gaf maar liefst zes keer gestalte aan de superspion, in ‘Dr. No’ (1962), ‘From Russia with Love’ (1963), ‘Goldfinger’ (1964), 'Thunderball’ (1965), ‘You Only Live Twice’ (1967), en ‘Diamonds Are Forever’ (1971). Hij was in 1983 nog eens te zien in het onofficiële ‘Never Say Never Again’.

Nu Daniel Craig z'n laatste film als Bond heeft afgewerkt (het nog te verschijnen ‘No Time To Die’), vroeg Radio Times z'n lezers ook wie de plaats van Craig mocht innemen. ‘Outlander’-acteur Sam Heughan won met 30% van de stemmen, gevolgd door Tom Hardy (14%), Henry Cavill (11%), Idris Elba (10%) en Tom Hiddleston (5%).
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Steven van Soom

  Voor mij staat Daniël Craig ook op de eerste plaats, speelde de beste bondscènes in de beste bondfilm samen met de beste bondgirl en 1 van de allerbeste actrices Tout cour Eva Green in Casino royal. En dan komt den Sean

 • Jouri Ruelle

  Wat voor een onzin. Er zijn voor mij maar twee bonds aan elkaar gewaagd. En die komen dan uit tegen elkaar in de eerste ronde....en als ik dan toch zou moeten kiezen...dan wint Daniël Craig net voor Connery voor mij....persoonlijk hè..want ik vind Connery een dijk van een acteur, maar de coolness van craig...damn niet te versmaden. ☺️

 • Hans Suskind

  Ik denk dat je van een "de echte" Bond niet kunt spreken.Dat Connery de eerste united artists Bond werd maakt hem niet automatisch de beste .Hij zet zondermeer een geloofwaardige Bond neer in de films die nog behoorlijk op het werk van Fleming leken. Fleming zelf had in eerste instantie liever Roger Moore als Bond gezien en vond Connery aanvankelijk maar niets.Een mens kan zich vergissen.Moore had echter tv verplichtingen begin jaren 60 dus tijd voor Bond zou hij niet gehad hebben.

 • Peggy Allaerts

  Geef mij maar Daniël Craig!

 • Selma Desmet

  En terecht! Sean Connery is de echte Bond, steekt met kop en schouders boven alle anderen uit!