Script van nieuwe ‘Star Wars’-film bijna verkocht via eBay: “Poetsvrouw vond het onder bed van acteur”

Star Wars
Disney Star Wars
De beveiliging van Disney mag dan bijna hallucinant zijn, toch werd het script van de volgende ‘Star Wars’-film net op tijd van eBay geplukt. Dat vertelt regisseur JJ Abrams, de regisseur van ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’, in een recent interview.

Je kan niet voorzichtig genoeg zijn met een splinternieuw filmscript, zo blijkt. “Het is niet dat Disney geen voorzorgsmaatregelen genomen heeft”, aldus Abrams. “Er werden slechts enkele kopieën van het script gemaakt, en bovendien werden die gedrukt op speciaal papier dat je niet kan kopiëren. Maar uiteraard moeten onze hoofdrolspelers er zo eentje hebben. Daar is het misgelopen.”

“Eén van de acteurs, en ik zal niet zeggen wie - al wil ik het eigenlijk wel - heeft het onder zijn of haar bed laten liggen. De poetsvrouw heeft het daar gevonden. Blijkbaar heeft zij het aan iemand doorgegeven, die het daarna op eBay heeft geplaatst.” 

Daar stond het script dus een tijdje te koop aan een scherp prijsje. “Gelukkig merkte één van onze medewerkers het op tijd op. Het gebeurt wel vaker dat er valse exemplaren verkocht worden, maar iemand van het bedrijf kwam plots melden: ‘zeg, deze kopie ziet er toch wel héél echt uit’. Disney was er gelukkig als de kippen bij en heeft het script terug kunnen halen voor er informatie over de film lekte.” 

“Zo zie je maar”, besluit hij. “Zelfs met de strengste beveiliging is er nog steeds een risico.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.