Scarlett Johansson over afscheid van ‘Avengers’ en hoe het verder gaat voor Black Widow: “Ik krijg misschien mijn eigen film”

Scarlett Johansson en onze vrouw in Hollywood, Kristien Gijbels.
HLN Scarlett Johansson en onze vrouw in Hollywood, Kristien Gijbels.
Wie dacht dat ‘Avengers: Endgame’ het definitieve einde voor Black Widow zou betekenen, zou wel eens aangenaam verrast kunnen worden. Scarlett Johansson (34), die in 2010 haar ‘Marvel’-debuut maakte als de ravissante Natasha Romanoff, zou volgens insiders haar eigen spin-off krijgen – al durft de actrice voorlopig niks te bevestigen: “Er zijn wel degelijk plannen, maar er wordt binnen Marvel altijd zoveel geschoven en verschoven, waardoor je nooit echt weet wat wel en niet zal gebeuren.”

Het personage Natasha Romanoff aka ‘Black Widow’ werd negen jaar geleden geïntroduceerd in ‘Iron Man 2’ en zou daarna nog in zes andere ‘Marvel’-films te zien zijn. Heel wat fans vroegen zich de voorbije jaren af of en wanneer Johansson nu eindelijk haar eigen film zou krijgen, en die plannen zouden nu ook effectief ergens bij Marvel op tafel liggen. In 2014 beloofde de filmstudio dat ze aan een mogelijke verhaallijn voor Black Widow aan het werken waren, maar na twee jaar stond er nog steeds niks concreet op papier. Toch beloofde Kevin Feige, het hoofd van Marvel, dat er wel degelijk iets in de maak was, maar hoe, wat, waar of wanneer blijft voorlopig onduidelijk. Het enige wat het filmvakblad Variety wél meent te weten, is dat ene Jac Schaeffer het script voor zijn rekening zal nemen. Wij gingen Johansson dan maar zelf aan de tand voelen in Los Angeles.

Er wordt gefluisterd dat Black Widow binnenkort haar eigen spin-off zal krijgen. Klopt dat?

Scarlett Johansson: “Het is nog helemaal niet zeker of Black Widow haar eigen film zal krijgen. Dat durven zelfs de grote bazen, waaronder Kevin Feige, niet eens met zekerheid te zeggen. Er zijn plannen, maar er wordt binnen Marvel altijd zoveel geschoven en verschoven, waardoor je nooit echt weet wat je nog te wachten staat.”

Je speelde in maar liefst zeven ‘Marvel’-films mee. Hoe blik jij terug op jouw avontuur als Black Widow?

“Ik heb er gemengde gevoelens bij: langs de ene kant ben ik ontzettend blij en dankbaar dat ik deel heb mogen uitmaken van zo’n schitterend avontuur, maar langs de andere kant ben ik verdrietig dat het nu allemaal op zijn einde aan het lopen is. Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat ik echt tijd ga nodig hebben om het allemaal een plaatsje te geven. Ik had tijdens de opnames van de films meestal zo’n anderhalf jaar tot twee jaar de tijd om andere dingen te doen, maar ik keek er ook altijd weer even hard naar uit om opnieuw op de set te staan en om mijn ‘Marvel’-familie terug te zien. Dat is nu helaas gedaan.”

Wat was voor jou één van de coolste dingen die je tijdens de opnames mocht doen?

“Simpelweg het feit dat ik jarenlang met zoveel getalenteerde acteurs heb mogen samenwerken. Het is ongelooflijk hoe ze zoveel talent in één franchise hebben kunnen steken. Er zaten zoveel supersterren in de films, maar toch was er niemand die naast zijn schoenen liep of vervelend was om mee samen te werken. Wat wij de voorbije jaren hebben meegemaakt, is een bijzonder unieke ervaring die we nooit meer zullen vergeten.”

Werden de stunts doorheen de jaren gemakkelijker om te doen?

“Goh, mijn lichaam heeft nu véél meer tijd nodig om na een lange draaidag of een intense actiescène te bekomen. Hoe ouder ik word, hoe meer schrik ik heb om geblesseerd te geraken, want ik weet dat het herstel zeer moeilijk zal zijn. (lacht) Maar al bij al valt het allemaal nog wel mee, want ik moet ook wel toegeven dat ik de meeste stunts moeiteloos aankan. Ik had voor mijn rol van Black Widow nooit aan gevechtssport gedaan, maar ik heb de voorbije tien jaar wel enorm veel getraind. Ik ben echt van nul moeten beginnen. Ik ben beter in choreografie dan in gevechtssport, maar met een goede choreografie kom je gelukkig ook al een heel eind.” (lacht)

Je begon jouw carrière met lowbudget-films, maar nu zit je dus in één van de grootse franchises ooit. Wat soort films zou je nog graag willen doen?

“Ik heb nooit echt een ‘strategie’ gehad. Ik kies projecten uit die interessant klinken en waarvan ik denk dat ze een grote uitdaging zullen zijn. Ik hou van het onzekere: het gevoel dat je geen flauw idee hebt hoe je een bepaalde rol moet aanpakken, maar er wel genoeg vertrouwen in hebben dat het wel allemaal goed zal komen. Zonder die uitdaging begin ik er niet aan, of het nu om een actiefilm gaat of een project dat ik mee help produceren. Ik ben altijd op zoek naar iets dat ik nog niet gedaan heb. Moest je iets in de aanbieding hebben, dan hoor ik het graag. Groot, klein, ik sta voor alles open. Je moet het me gewoon maar vragen.” (lacht)

‘Avengers: Endgame’ draait vanaf 24 april in de Belgische bioscoopzalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.