Sandra Bullock hoofdrol in volledig vrouwelijke 'Ocean's Eleven' remake

getty
Hollywood heeft altijd al de neiging gehad om voornamelijk films te produceren met mannen in de hoofdrol, maar daar lijkt nu verandering in te komen met remakes van kaskrakers waarin een volledig vrouwelijke cast staat.

Sandra Bullock, die in 2009 een oscar kreeg voor haar rol in 'The Blind Side', zou de hoofdrol vertolken in een nieuwe, volledig vrouwelijke versie van 'Ocean's Eleven'.

George Clooney, die in de originele film 'Danny Ocean' speelde, treedt op als producer van de remake. Bullock en Clooney namen in 'Gravity' samen de hoofdrol voor hun rekening en hebben net ook samengewerkt voor de politieke satire 'Our Brand Is Crisis', waarin Bullock een rol vertolkt die oorspronkelijk voor Clooney was weggelegd. De twee zijn naar eigen zeggen goede vrienden geworden.

Gary Ross, regisseur van 'The Hunger Games', zal de regie verzorgen en ook Steven Soderbergh, de man achter de oorspronkelijke 'Ocean's Eleven'-trilogie, schaart zich achter het project. Olivia Milch, een scenariste die gespecialiseerd is in projecten waarbij vrouwen centraal staan, werkt al maanden aan het nieuwe scenario.

Remakes met een volledig vrouwelijke cast lijken een nieuwe trend te zijn in Hollywood. Binnenkort komt er immers een remake van 'Ghostbusters' waarin alle rollen door vrouwen vertolkt worden.