Russische censuur in film Elton John: geen homoseksualiteit en geen drugs

Taron Egerton als Elton John in Rocketman.
David Appleby Taron Egerton als Elton John in Rocketman.
In de Russische versie van “Rocketman”, de film over de Britse zanger Elton John, zijn verschillende scènes geschrapt waarin homoseksualiteit en drugs aan bod kwamen. Dat melden Russische media vrijdag. In het land is het verboden om “niet-traditionele seksuele relaties” of druggebruik goed te keuren.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De staatsomroep heeft bevestigd dat enkele scènes uit de film geschrapt zijn om aan de wetgeving te voldoen, het Russische ministerie van Cultuur ontkent echter hun betrokkenheid bij de censuur.

De “Rocketman” zou volgende week in de Russische zalen verschijnen. Volgens het grootste, onafhankelijke peilingsbureau in Rusland heeft slechts drie procent van de Russen een positief beeld van homoseksuelen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.