Robbe De Hert en Matthias Schoenaerts blikvangers op Filmfestival Oostende

Mattias Schoenaerts op de rode loper
Photonews Mattias Schoenaerts op de rode loper
De voorlaatste dag van Filmfestival Oostende staat in het teken van de uitreiking van de Lifetime Achievement Award voor Robbe De Hert, en de passage van Matthias Schoenaerts. Morgen sluit FFO18 af met de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse Filmprijzen. Het festival stevent af op een recordeditie.

Het einde van FFO18 is in zicht en de koorts richting het Gala van de Ensors borrelt op. Om 18 uur kreeg filmregisseur Robbe De Hert een ster op de zeedijk van Oostende. Daarmee was de kous nog niet af, want hij ontving ook een Lifetime Achievement Award, en nog straffer, om 20 uur ging zijn film 'Hollywood aan de Schelde' in première.

Zijn nieuwe werk is een documentaire over de geschiedenis van Belgische film. De productie werd een calvarietocht, bijna vergelijkbaar met de geschiedenis van 'The man who killed Don Quixote' van Terry Gilliam. Maar dankzij crowdfunding kon De Hert alsnog zijn grote droom afwerken. De 75-jarige regisseur is uiteraard ook bekend van 'De Witte van Sichem' en 'Zware Jongens'.

Ook Matthias Schoenaerts kwam langs. Hij had al een ster op de Zeedijk en stelde er nu zijn nieuwe film 'Frères Ennemis' voor, van de Franse regisseur David Oelhoffen. Net zoals bij zijn vorige doortocht stonden er een pak kijklustigen om een glimp op te vangen van de wereldster. In de film speelt Schoenaerts de ‘bad guy’, hoewel hij niet van die benaming houdt. “Het gaat gewoon om een tragedie, een heel spannend misdaaddrama over een tragische reis die wordt afgelegd door de twee hoofdpersonages”, zegt hij.

Met nog een dag te gaan stevent het festival af op een recordeditie. Veel zalen verkochten volledig uit en nationale en internationale sterren zoals Jean-Claude Van Damme lokten veel volk.

Robbe De Hert  met zijn onafscheidelijke handdoek, arriveerde op krukken op de rode loper.
BELGA Robbe De Hert met zijn onafscheidelijke handdoek, arriveerde op krukken op de rode loper.
BELGA
Robbe De Hert onthult zijn ster op de dijk van Oostende.
Simon Mouton Photo News Robbe De Hert onthult zijn ster op de dijk van Oostende.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.