Ridley Scott werkt aan derde ‘Alien’-prequel

De Britse regisseur Ridley Scott werkt aan een derde prequel op zijn eigen filmklassieker Alien uit 1979. Het script van deze nieuwe film is momenteel in ontwikkeling, meldt Scott in een interview met het blad Variety.

Alien uit 1979 vertelt over bemanning van een ruimtevrachtschip dat reageert op een noodoproep van een onbekende planeet. Als de crew op onderzoek uitgaat, stuit het zevental op een agressief buitenaards wezen. Na het origineel werden er nog drie sequels gemaakt en twee zogenoemde prequels, die zich afspelen vóór het origineel.

Het is nog niet bekend wanneer de 81-jarige Brit denkt de derde prequel te kunnen gaan draaien. Scott vertelt in het interview ook dat hij niet de eerste keus was eind jaren zeventig; studio Fox vroeg eerst onder meer regisseur Robert Altman.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Steven van Soom

  Prometheus was goed, convenant een ramp. Maar er zitten nog gaten in die dienen uitgewerkt te worden als men Prometheus met de eerste alien vergelijkt en sommige beelden daarvan

 • Fabrice Braccio

  Ik vond Prometheus en Covenant echt wel goed.Ze geven meer uitleg over de oorsprong van de Aliens.

 • Wim Cools

  Is de reeks nog niet genoeg uitgemolken??

 • Luc Van Eeckhoudt

  Zalig nieuws ! Van een Alien en Mad Max film fan !

 • Patrik Peetermans

  Hopelijk een goede. Want de voorgaande waren iets te zwak.