Ridley Scott werkt aan derde ‘Alien’-prequel

De Britse regisseur Ridley Scott.
EPA De Britse regisseur Ridley Scott.
De Britse regisseur Ridley Scott werkt aan een derde prequel op zijn eigen filmklassieker Alien uit 1979. Het script van deze nieuwe film is momenteel in ontwikkeling, meldt Scott in een interview met het blad Variety.

Alien uit 1979 vertelt over bemanning van een ruimtevrachtschip dat reageert op een noodoproep van een onbekende planeet. Als de crew op onderzoek uitgaat, stuit het zevental op een agressief buitenaards wezen. Na het origineel werden er nog drie sequels gemaakt en twee zogenoemde prequels, die zich afspelen vóór het origineel.

Het is nog niet bekend wanneer de 81-jarige Brit denkt de derde prequel te kunnen gaan draaien. Scott vertelt in het interview ook dat hij niet de eerste keus was eind jaren zeventig; studio Fox vroeg eerst onder meer regisseur Robert Altman.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fabrice Braccio

  Ik vond Prometheus en Covenant echt wel goed.Ze geven meer uitleg over de oorsprong van de Aliens.

 • Wim Cools

  Is de reeks nog niet genoeg uitgemolken??

 • Luc Van Eeckhoudt

  Zalig nieuws ! Van een Alien en Mad Max film fan !

 • Patrik Peetermans

  Hopelijk een goede. Want de voorgaande waren iets te zwak.

 • Lore Kluwer

  Hopelijk meer over de lore in Prometheus. Was een atypische Alien-film, maar hoe meer ik hem zie, hoe meer ik ervan geniet. Een echt pareltje. Om nog maar te zwijgen van de prachtige score.