Renée Zellweger zingt ‘Somewhere Over The Rainbow’ in eerste trailer voor Judy Garland-film

Renée Zellweger als Judy Garland.
YouTube Renée Zellweger als Judy Garland.
Renée Zellweger kruipt in de huid van musical-legende Judy Garland in de nieuwe biografische film ‘Judy’. De film verhaalt over het leven en de carrière van Garland, die vooral bekend is van haar rol in ‘The Wizard Of Oz’.

In de eerste teaser trailer horen we hoe Zellweger haar zangkunsten uittest. Ze brengt een intieme versie van het bekende liedje ‘Somewhere Over The Rainbow’, uit de film die Garland zo populair maakte. Volgens Zellweger moest ze telkens twee uur in een make-up-stoel doorbrengen om protheses, lenzen en een pruik te laten aanbrengen, zodat ze meer op de musicalster zou lijken. “Ik hoop dat deze film ervoor zal zorgen dat mensen haar in een ander licht gaan zien, want tot nu toe heb ik het gevoel dat ze beschouwd wordt als een tragisch figuur. Ik wil ook een andere kant van dat verhaal tonen.”

Eén nadeel is wel dat de dochter van Judy,  Liza Minnelli, via haar Facebookpagina liet weten dat ze niét akkoord ging met het maken van de film en dat ze het hele gebeuren dan ook nooit heeft goedgekeurd. “Ik sta helemaal niet achter deze film over mijn moeder”, schrijft ze. “Alle berichten die het tegendeel beweren zijn pure fictie.”

‘Judy’ zal vanaf 27 september in de Amerikaanse zalen te zien zijn. Een Belgische releasedatum is nog niet bekend. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.