Regisseur nieuwste ‘Star Wars’-film: “De titel van de film mag dan heel wat vragen oproepen, het is wel de juiste”

J.J. Abrams op de première van ‘Star Wars: The Force Awakens’
EPA J.J. Abrams op de première van ‘Star Wars: The Force Awakens’
Vorige week kregen ‘Star Wars’-fans eindelijk de naam van de volgende film - de laatste uit de huidige trilogie - te horen: ‘The Rise Of Skywalker’. Een veelbetekenende titel, zo vertelt regisseur J.J. Abrams (52). 

“De titel voelt aan als de juiste titel voor deze film”, vertelt de regisseur. “Ik weet dat hij provocatief is en heel wat vragen oproept, maar ik denk dat wanneer je de film ziet, je ook zal zien hoe we hem bedoeld hebben en wat hij betekent.” 

“Hij had ook een vreemde verantwoordelijkheid”, gaat Abrams verder. “Het moest het einde worden van niet gewoon drie films, maar negen films. Het idee dat je de verhalen die eerder gebeurd zijn moet samenvoegen, is echt het verhaal van de film. Dat wil zeggen: de personages in de film erven alles wat er in de vorige generaties gebeurd is. Of het nu de zonden van de vader zijn, of de wijsheid die ze vergaard hebben. De vraag is: kan deze nieuwe generatie ... Zijn ze er klaar voor? Kunnen ze het hoofd bieden aan wat op hen afkomt?” Abrams spreekt graag in raadsels, zoveel is duidelijk. 

De regisseur ging verder nog dieper in op zijn beslissing om het personage van de overleden Carrie Fisher, Leia, in de films te laten verder leven. “Je laat niet iemand anders die rol spelen en je doet haar ook niet plots verdwijnen", zegt hij daarover. Fishers personage Leia zal dus ook in ‘The Rise Of Skywalker' te zien zijn aan de hand van ongebruikt beeldmateriaal dat gemaakt werd voor ‘The Force Awakens’ uit 2015. “We keken terug naar die scènes en het begon ons te dagen dat er een manier was waarop we die scènes konden gebruiken en haar verhaal konden verderzetten, zodat zij het echt zou zijn ... Het idee om een personage dat door de computer gegenereerd was te gebruiken, was geen optie. Dus we zeiden: ‘Wat als we scènes over haar konden schrijven, zodat het haar acteerprestaties zijn?’” En zo geschiedde. 

‘The Rise Of Skywalker' zal pas in december 2019 in de cinemazalen te zien zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.