Regisseur Jean-Pierre Jeunet maakt ‘Amélie Poulain’-mockumentary: “Want een vervolg op de film is een slecht idee”

Audrey Tautou in een scène uit de film ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’.
Audrey Tautou in een scène uit de film ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’.
Toen ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ in 2001 uitkwam, werd het meteen een groot succes. Regisseur Jean-Pierre Jeunet (65) krijgt dan ook regelmatig de vraag of hij geen vervolgfilm wil maken, maar daar staat hij helemaal niet voor te springen.

“Het is een slecht idee”, vertelt hij in een interview met IndieWire. “Het zou niet met dezelfde actrice zijn (Audrey Tatou, red.), het zou goedkoop zijn want het zou niet hetzelfde budget zijn, en het is tegenwoordig zo moeilijk om in Parijs te filmen. Er zijn overal werken, dus Parijs is gewoon zo lelijk tegenwoordig. Dus nee, ik wil geen vervolg maken, of geen serie. Ik wil een valse documentaire maken.”

Een mockumentary dus. Jeunet vertelt dat hij al een tijdje bezig is met het project, die hij graag tegen 2021 zou willen uitbrengen. “Ik schrijf een valse documentaire over het filmen van ‘Amelie’, zoals de film van Peter Jackson over het begin van de cinema (‘Forgotten Silver’, red.). Het zal gewoon onnozelheid zijn, iets heel grappig en goedkoop om te maken. Dat hoop ik toch.”

In 2017 kwam er op Broadway wel een musical over Amelie uit, maar die liep slechts twee maanden. Jeunet heeft spijt dat hij de rechten verkocht, en zegt dat hij wist dat het slecht zou aflopen vanwege de muziek die ze wilden gebruiken. “Het was een ramp”, klinkt het. Maar er zat toch een positieve kant aan het verhaal. “Ik zegde toe voor het geld. Daarmee kon ik kinderen helpen via een organisatie die hartoperaties voorzag. Dat was de enige reden waarom ik toezei, want ik haat musicals. Ik denk dat we uiteindelijk drie kinderen gered hebben.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.