Regisseur Jan Verheyen is supertrots: “Dat Boma in Vlaanderen populairder is dan Luke Skywalker, da’s toch ongelofelijk?”

Jan Verheyen.
Joel Hoylaerts / Photo News Jan Verheyen.
De vierde film van ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Viva Boma’, loopt nog maar sinds afgelopen weekend in de zalen, en ondertussen gingen al meer dan 131.500 betalende toeschouwers kijken. Daarmee doet de sympathieke Vlaamse voetbalploeg het beter dan de nieuwste ‘Star Wars’-prent. “Da’s toch gek, dat Boma populairder is dan Luke Skywalker?”, lacht regisseur Jan Verheyen.

In ‘Viva Boma’ wordt Ronaldinho (Niels Destadsbader) klaargestoomd als nieuwe PDG van de Boma Vleesindustrie NV. Maar zijn hart ligt meer bij voetbal, en bij zijn nieuwe vlam Niki (Bab Buelens). Een verhaal dat de fans duidelijk weet te charmeren, want de vierde Kampioenenfilm is nu al de best bezochte Vlaamse prent van het jaar.  

Geen immense budgetten

“‘F.C. De Kampioenen’ is sowieso iets hors categorie. Als de film het niet goed had gedaan, dan hadden we ons wel vragen moeten stellen”, klinkt het bij regisseur Jan Verheyen. “Al had ik het enigszins kunnen begrijpen, want het is geen goed jaar geweest voor de Vlaamse cinema. Dat wij er nu met een klein filmpje in geslaagd zijn om op te boksen tegen een icoon zoals ‘Star Wars’: ongelofelijk vind ik dat. Da’s toch gek, dat in Vlaanderen Boma populairder is dan Luke Skywalker?”, lacht Jan. 

“Da’s het mooie aan cinema: je hoeft niet over immense budgetten te beschikken om Disney te kloppen”, vervolgt de regisseur. “Je kan zo’n filmgigant vloeren door een kleine, Vlaamse film. En ja, ik ben er ongelofelijk trots op dat we zoiets konden presteren. Wij zijn hiermee, naast China,  een van de twee landen wereldwijd waar ‘The rise of Skywalker’ niet op één staat in de rankings.”
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kim Vandillen

  Star Wars is dan ook een slechte film, zeker als je wat fan bent van de originele 'lore'...

 • Efraim Wuyts

  Wat zit die nu te vergelijken! Appelen met peren? Wat een arrogantie om zo een idee te hebben tussen 2 totaal niet te vergelijken films. Op zo’n manier kan je je altijd koning voelen.

 • Frank Deldaele

  Ben met de kleinkinderen naar de film geweest en ja, dit is hun niveau. Zwakke vertoning met te oude acteurs.

 • Iris Joa

  Het toont hoe snel de Vlaming content is, gelukkig begrijpen alleen de Vlamingen het “taaltje”.....

 • Francis Smet

  Star Wars was dan ook geen hoogvlieger, was gewoon een middelmatige film. FC De Kampioenen is top voor kinderen en mensen die geen film willen waar ze moeten bij nadenken, gewoon kijken en met elke dwaze mop meelachen.