Regisseur hitfilm 'Get Out' wil vervolg maken

'Get Out' acteurs Marcus Henderson and Betty Gabriel, regisseur Jordan Peele en acteurs Bradley Whitford en Catherine Keener
AFP 'Get Out' acteurs Marcus Henderson and Betty Gabriel, regisseur Jordan Peele en acteurs Bradley Whitford en Catherine Keener
Regisseur Jordan Peele, die met de horrorfilm 'Get Out' een van de grootste verrassingshits van het afgelopen jaar maakte, denkt serieus na over een vervolg. Dat meldt het vakblad The Hollywood Reporter.

"Ik hou van die wereld en ik heb het gevoel dat er nog meer verhalen over deze mensen te vertellen zijn", stelt Peele in een interview. "Er zijn nog genoeg losse eindjes die bij elkaar gebracht moeten worden." Het maken van 'Get Out' duurde echter acht jaar, dus de regisseur wil zich niet haasten. "Ik wil geen vervolg gaan maken om het vervolg. Ik wil alleen een verhaal vertellen dat dezelfde urgentie heeft als het eerste deel."

De bejubelde film gaat over de zwarte twintiger Chris (Daniel Kaluuya) die voor het eerst meegaat naar de ouders van zijn witte vriendin Rose (Allison Williams). Omdat haar ouders niet gewend zijn aan interraciale relaties, toont Chris zich van zijn beste kant. Toch blijft hij het gevoel hebben dat er iets niet klopt aan de ouders van Rose.

De film kreeg zowel in de VS als in Nederland lovende recensies voor de manier waarop regisseur Peele heel knap horror en sociale satire weet te mixen. Get Out ontving vier Oscarnominaties, voor beste film, regie, scenario en hoofdrolspeler.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.