Razende fans willen Johnny Depp niét meer zien in deze film

Johnny Depp ligt onder vuur omdat hij zijn ex-vrouw Amber Heard mishandeld zou hebben.
Photo News Johnny Depp ligt onder vuur omdat hij zijn ex-vrouw Amber Heard mishandeld zou hebben.
Vele Harry Potter-fans zijn misnoegd dat Johnny Depp (54) te zien zal zijn in de nieuwe film 'Fantastic Beasts 2'. Dat komt omdat de acteur beschuldigd wordt van mishandeling, door zijn ex-vrouw Amber Heard.

De eerste poster voor de 'Fantastic Beasts'-film moest vooral interessant zijn omdat Jude Law er voor het eerst op te zien was in zijn rol van de geliefde professor Perkamentus. In plaats daarvan kregen fans in de smiezen dat Johnny Depp nog steeds deel uitmaakte van de cast als de kwaadaardige tovenaar Grindelwald. 

Gezien Depp slechts enkele minuten te zien was in de vorige film, hadden fans gehoopt dat de acteur in het vervolg vervangen zou worden. Ze steunen daarmee Amber Heard, die beweert dat Johnny haar tijdens hun huwelijk vaak uitschold, sloeg en verwondde. 

"Geloof het niet"

Regisseur David Yates verdedigt zijn keuze: "We zitten momenteel met een situatie waarin veel mannen beschuldigd worden van vanalles en nog wat. Ik heb het gevoel dat één persoon iets beweert over Johnny, gewoon omdat ze dat kan. Ik kan je alleen vertellen over de man die ik elke dag op de set zie, en die is vriendelijk en fatsoenlijk. Dus ik geloof die beschuldigingen niet."

Ook de andere ex-vrouwen en -vriendinnen van de acteur - Vanessa Paradis, Lori Anne Allison en Winona Ryder - nemen het voor hem op. "Hij valt totaal niet in die categorie. Hij heeft ons nooit slecht behandeld," klinkt het. 

Zelfs schrijfster J.K. Rowling zelf deed een duit in het zakje. "Ik ben erg blij dat Johnny de rol op zich heeft genomen, en ik kijk er enorm naar uit om te zien wat hij zal doen met het personage."

Boycot

Fans blijven echter razend, en dreigen zelfs met een boycot. "Wat Yates zegt is een slag in het gezicht voor elk slachtoffer van huiselijk geweld. Johnny Depp als misbruiker in een film over tolerantie, diversiteit en gelijkheid? Dat mogen we niet zomaar laten gebeuren!"
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dimitri Hubeau

  Doet me denken aan "de dutroux" tijd. Dan was ineens ieder man die aan het scheiden was ook een kinder misbruiker. Als er nooit bij zijn andere relaties dergelijke problemen waren en nu ineens bij die dame wel, daar heb ik toch mijn bedenkingen bij.

 • Benjamin Heremans

  Razende fans? Het is ofwel het ene ofwel het andere! Rare fans, rare wereld.

 • Cyprian Baillet

  Mens toch al die onnozele hysterie toch dezer dagen...

 • Bert Giels

  Wat maakt mij uit wat Johnny Depp in zijn prive uitsteekt. Moet nu echt alles zo correct zijn? Dat is pas een saaie afstotelijke wereld.

 • David Bakker

  Ik snap niet het npg altijd op ongeloof stuit bij die regisseur en anderen, het staat verd*mme op video dat hij haar sloeg!